Medvedí cesnak -pesto II.
16:56
Mám tu zopár ďaľších nápadov ako si vyrobiť rýchle pesto z medvedieho cesnaku. Ak ste si ho ešte neboli natrhať, poponáhľajte sa, lebo už o pár dní začne kvitnuť.
Tento raz som použila iba slnečnicový olej a slnečnicové jadierka. Jednotlivé ingrediencie som nevážila, ale približne na dve hrste cesnaku som použila jednu polievkovú lyžicu semiačok a jednu polievkovú lyžicu oleja.
Cesnakové listy si najskôr poriadne opláchnite a stopky odrežte. Celé to rozmixujte na pastu, ak sa vám to bude zdať husté dokvapkajte olej a dochuťte soľou. Kto chce môže pridať aj parmezán, ja som ho práve doma nemala a nechýbal tam.
Vznikne vám úžasné aromatické pesto plné cesnakovej vône a bylinkovej zelenej chute, ktoré si môžete ako ja dať zamraziť do obalu z vajíčok a použiť neskôr.
Takto nejako to vyzerá pred rozmrazením, stačí to len hodiť do cestovín a zohriať...alebo hodiť jednu kocku ku špenátu...
A tu mám tip na perfektnú hráškovú polievku s pestom. Možno ju poznáte s tým klasickým pestom, ja som použila cesnakové pesto a výsledok bol super.
Hrášková polievka s pestom
- 300 g mrazeného cukrového hrášku
- 2 PL pesta
- soľ
Do 1 litra vriacej vody vsypeme mrazený hrášok, prisolíme, varíme asi 15 minút. Ku koncu pridáme pesto a celú polievku rozmixujeme.
Vznikne nám krémová polievka krásnej zelenej farby.
Už ani jednoduchšie sa asi ani nedá, čo poviete?
7 komentárov
Super! Děkuji za recept, určitě ho využiju, protože medvědího česneku mám půl mražáku :D papa K*
OdpovedaťOdstrániťtreba si urobiť zásoby :)
OdstrániťTiež teraz vkuse do seba tlačím pesto, akurát som mala na hrianke :) mňam! škoda, že MC rastie iba na jar, toto pesto je podľa mňa úplne najlepšie (a aj najzdravšie) zo všetkých.
OdpovedaťOdstrániťpravdu máš, je najlepšie :)
OdstrániťMňam medvedí cesnak mám veľmi rada, ibaže ani netuším kde by som si ho v Bratislave natrhala :(
OdpovedaťOdstrániťja bývam tiež v Bratislave a chodím do lesíka k Draždiaku alebo k dostihovej dráhe :)
OdstrániťSuper typ, vďaka:)
OdpovedaťOdstrániťm.