Kombinácia ananás-kokos. Torta s píchuťou leta. Ja viem, zajtra bude jesenná rovnodennosť, čiže oficiálne sa leto končí, ale aj napriek tomu vám posielam malú, sviežu a tak trochu letnú inšpiráciu.
Torta "Pina colada"
Korpus
- 6 vajec
- 6 polievkových lyžíc kryštáľového cukru
- 10 polievkových lyžíc polohrubej múky
- 1/2 balíčka prášku do peč.
Krém
- Pudingový prášok /Kokosový, alebo vanilkový/
- mlieko
- cukor
- 250 g masla
- ananásový kompót
- kokosové mlieko
- strúhaný kokos na posypanie asi 2 PL
Korpus
Celé vajcia si vyšľaháme s cukrom, ja používam elektrický šľahač a šľahám aspoň 3 min. /Kryštáliky cukru pekne našľahajú vajcia do hustej peny a preto netreba oddeliť žĺtka od bielok/.
K vyšľahanému krému pridáme múku, prášok do pečenia a ešte chvíľu šľaháme. Cesto nalejeme do tortovej formy vystanej papierom na pečenie a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry /180°C, 35-40 min pokiaľ nebude aj stred prepečený/
Krém
Na krém si uvaríme puding, osladíme ho podľa chuti a necháme ho vychladiť. K pudingu primiešame maslo, vyšľaháme s el. šľahačom a dáme zachladiť do chladničky.
Korpus si prerežeme 3x. Každú časť si postupne natrieme krémom a na krém poukladáme nakrájané kúsky ananásu, takto postupujeme aj s ďaľšou vrstvou a na poslednú vrstvu natrieme len krém, rovnako aj boky torty. Na vrch torty navrstvíme šľahačku, ktorú si vyšľaháme z kokosového mlieka /kľudne môžete použiť aj klasickú šľahačku/. Kokosové mlieko si predtým ako ho budete šľahať dajte cez noc do chladničky stuhnúť. Po vychladení spodnú, tekutú, časť zlejeme a šľaháme len tú stuhnutú časť.
Na šľahačku poukladáme nakrájaný ananás a posypeme kokosom.
Dobrú chuť