Recept na tento nepečený, sladučký čokoládový koláč mám zo staršej Marianne. Je plný čokolády, orieškov a jeho príprava, ak nerátam chladenie, je až neskutočne rýchla.
Čokoládový chlebíček
- 200 g trstinový cukor
- 400 ml sladené kondenzované mlieko
- 50 g masla
- 100 g tmavej čokolády
- 80 g piškót
- 1 balíček vanilkový cukor
- 40 g mandlí
- strúhaný kokos na posypanie
Formu na chlebíček si vymažeme maslom a vysypeme kokosom. V hrnci zmiešame kondenzované mlieko s cukrom, s maslom a pomaly zahrejeme, až nám vznikne hustý krém. Privedieme k varu a za stáleho miešania krátko povaríme /asi 2-3 min./. Pridáme čokoládu, nasekané mandle a piškóty. Masu poriadne premiešame, aby sa nám všetko krásne spojilo.
Vzniknutú hmotu vylejeme do pripravenej formy a dáme do chladničky minimálne na dve hodiny. Ja som koláčik nechala tuhnúť cez noc a ráno som ho opatrne vyklopila z formy.
Koláčik nakrájame, posypeme strúhaným kokosom a podávame.
Dobrú chuť