Opäť raz niečo veľmi jednoduché a rýchle. Zimná, hustá gulášová polievka s fazuľou, ktorá poteší dušu, zahreje a zasýti.
Bravčový guláš s čili fazuľou
- 500 g bravčové pliecko bez kosti
- konzerva čili fazule
- cibuľa
- olej
- soľ, červená paprika,sušený cesnak, čili papričky, rozmarýn
Z bravčového mäsa si pripravíme klasický guláš. Na rozpálenom oleji osmahneme cibuľu, pridáme červenú mletú papriku, ktorú tiež chvíľu osmahneme. K cibuľovému základu pridáme mäso nakrájané na kocky a necháme ho zatiahnúť, osolíme, podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Pokiaľ sa nám počas dusenia vyvarí priveľa vody, kľudne môžme vody po troche pridať. Ku koncu pridáme ešte čajovú lyžičku sušeného cesnaku, prípadne trochu rozmarýnu pre chuť. Ak je už mäso mäkké a šťava sa nám dostatočne zredukovala, primiešame fazuľu a zmes spolu prevaríme. Hotovo. Podávame s chlebom a kto znesie môže si pre dokonalú pikantnú chuť pridať čili papričku.
Dobrú chuť