Niečo medzi francúskym Ratatouille a slovenským lečom. Presne takéto jedlo v lete milujem. Je hotové za chvíľočku, takže sa pri sporáku neupečiem a navyše na prípravu použijem moju obľúbenú sezónnu zeleninu- cukinu, paradajky, papriky, baklažán...
Ratatouille
- baklažán
- paprika /pre farebný efekt použite farebnú, bielu, červenú, žltú.../
- paradajky 3 ks
- cukina
- cibuľa
- cesnak
- klobáska
- soľ, korenie, bylinky /podľa chuti, ale najlepšie sú tymián, oregano/...
- olej
Všetku zeleninu si nakrájame / baklažán, cukinu, paradajky na kocky, papriku na pásiky/. Nakrájaný baklažán posolíme a necháme chvíľku "vypotiť". Vo väčšej panvici si zohrejeme olej,prebytočnú vodu z baklažánu utrieme, hodíme ho na panvicu a do zlata opekáme. Pridáme nakrájené papriky, neskôr cibuľu, cukinu a ako posledné nakrájané šťavnaté paradajky. Primiešame nakrájaný cesnak, soľ, bylinky a pomaly dusíme ešte takých 10 minút.
Úplne na záver primiešame nakrájanú klobásku /nemusí byť, ale dá tomu trochu šťavy a pikantnosti/ a dusíme ešte 5 minút.
...nádherné a farebné
... a najlepšie sa hodí k nemu biele víno