Tak tu je jedna alternatíva ako ponúknuť rybu aj deťom. Z mojej vlastnej skúsenosti viem, že deti majú radi rybie prsty, ale rybu vôbec nemusia, a keďže z hľadiska výživy sú rybie prsty úplný odpad a ryba zase pochutina veľmi zdravá, rozhodla som sa urobiť kompromis.
Rybacie fašírky
- mrazené rybie filety- losos, treska... /môže byť aj filé/
- vajce
- strúhanka
- soľ
- koreniaca zmes na rybu
Rozmrazenú rybu zbavíme kostí, pomelieme, alebo rozmixujeme, pridáme vajce, na zahustenie strúhanku /ak je zmes hustá môžeme pridať trocha mlieka/, ochutíme a vytvarujeme fašírky, prípadne prsty.Ja som do zmesi pridala aj krabie tyčinky.
Smažíme na rozpálenom oleji, po usmažení prebytočný tuk necháme odtiecť do papierových utierok a podávame. Ja to podávam s hranolkami, ktoré pečiem v rúre. Výborne sa k tomu hodí majonéza, alebo jogurtový dresing ochutený kôprom.
V kombinácii s hranolkami a s majonézou to deti budú určite milovať!
Dobrú chuť!