Recept na tento chlieb som vďaka kamarátke objavila len nedávno a odvtedy ma neprestáva baviť. Okrem rýchlej prípravy sa mi ňom najviac páči aj to, že sa nepoužíva kvások. Múku si môžete zvoliť podľa potreby akú chcete, čo je veľké plus aj pre celiatikov.
Ja som okrem špaldovej múky použila aj pohánkovú a pridala som aj za hrsť ľanových semiačok.
Írsky chlieb
- 450 g múky / špaldová, pohánková, kukuričná.../
- 500 g biely jogurt
- čl soľ
- čl cukor
- čl sóda bikarbóna
- semiačka tekvicové, ľanové...
Všetky ingrediencie spolu zmiešame v jednej nádobe, zľahka premiešame vidličkou a preložíme do zapekacej nádoby vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri 190°C/ 50 min.
Chlebík je vynikajúci, nikdy by ma nenapadlo, že sa dá upiecť takýto dobrý aj bez kvásku. Nám chutí na raňajky natretý maslom a s pomarančovým džemom.
Biba