Art+wine= moods
Na projekte sa podieľali tridsiati slovenskí a českí umelci, ktorí v spolupráci s novootvorenou reštauráciou Moods a webového portálu wineplanet.sk vytvorili netradičnú výstavu.
Tieto umelecké diela vytvorené z barikových sudov môžete vidieť do 27. júna na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave.
Tu je aspoň malá ukážka...
Nápad, ako sa dá cícer použiť okrem " humusu". Tento cícerový šalát je doplnený pečeným mäskom, jogurtovou zálievkou a cibuľkou a zasýti na obed aj na večeru.
Morčacie mäso, či už sú to prsia, alebo stehno, používam často. Tentokrát som do šalátu použila vykostené horné morčacie stehno, ktoré som naložila do pácu a potom vcelku aj s kožou upiekla. Na pác som použila drvený cesnak, červenú papriku, zmes korenia /Grilovaný syr bez soli/ a soľ. Všetky koreniny som zmiešala s dvomi PL slnečnicového oleja, zmesou som ponatierala stehná a dala piecť. Upečené mäso chutí celkom ako bravčové pečené mäso, len je oveľa zdravšie.
Cícerový šalát s pečenou morkou
- cícer / konzerva, alebo uvarený/
- jogurt
- bylinková soľ, drvený sušený cesnak
- pečené mäso
- cibuľa /jarná cibuľka, alebo červená cibuľa/
- olivový olej
Upečené mäso nakrájame, pridáme cícer, cibuľku, pokvapkáme olivovým olejom a polejeme jogurtovou zálievkou, ktorú si pripravíme zmiešaním bieleho hustého / najlepšie domáci/jogurtu s bylinkovou soľou a cesnakom.
Dostali sme darček -Smoothie maker. Spočiatku som si myslela, že je to ďaľší kuchynský pomocník, ktorý nakoniec aj tak skončí zbalený v skrini. Ale prakvapil! Odšťavovače ma nebavia, vždy ich treba rozobrať a umyť,z ovocia dostanete minimum šťavy a po čase sa aj tak pokazia /už som mala 2/.Tento pomocník rozmixuje cele ovocie / možno to zvládne aj obyčajný mixér / a ľahko sa umýva. Vyrobíte si s ním ovocné smoothie plné vitamínov.
Melónovo-jablkové smoothies
- cukrový melón
- 2 jablká golden delicious
- limetková šťava /nemusí byť/
- med
- 2 dcl vody alebo minerálky
Nakrájané jablká aj so šupkou a očistený a nakrájaný melón si spolu rozmixujeme aj s trochou vody. Dochutíme medom, limetkou a nariedime vodou.Podávame s ľadom.
Výborná kombinácia na leto...
Na zdravie!
Malá ochutnávka z víkendovej akcie Urban Market, ktorá sa konala 1.6-3.6 na Primaciálnom námestí v Bratislave. Prezentovali sa tu mladí dizajnéri, návrhári, handmade výrobcovia.
Pestrofarebné kabelky...
Starožitné miniatúrne hračky, šálky, sošky...
Veselí kamaráti nielen pre deti...
Originálna bižutéria...
Sexi zásterky ...
Slané muffiny po druhý raz...Tentokrát som ich plnila čiernymi olivami a fetou, ozaj dobrá kombinácia.
Slané muffiny s čiernymi olivami a fetou
- 3 vajcia
- 1 dcl rastlinného oleja
- 4 PL mlieka
- 250 g polohrubej múky
- 1 čl soľ
- 1 prášok do pečiva
- čierne olivy
- kúsok balkánskeho syru
- bylinky /bazalka, oregano, tymián.../
Vajcia si rozšľaháme elektrickým šľahačom, pridáme olej, mlieko, soľ, múku a prášok do pečiva. Všetko spolu ešte vymiešame a pridáme nakrájané olivy a fetu. Naplníme formy na mufiny do 2/3 a dáme piecť /180°C asi 20-25 min./