Paštéta z pečených šampiňónov
14:59Paštéta z pečených šampiňónov, vhodná aj pre vegetariánov, je veľmi sýta a vynikajúco sa hodí na sychravé jesenné dni.
Paštéta z pečených šampiňónov
/pre 2-3 osoby/
- 300 g šampiňónov
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ, sušený cesnak, grilovacie korenie
- PL slnečnicový olej
Očistené nakrájané šampiňóny si spolu so strúčikmi cesnaku uložíme na plech a potrieme ich zmesou, ktorú si pripravíme z oleja , soli, grilovacieho korenia a sušeného cesnaku. Môžeme použiť aj čerstvé bylinky, vynikajúce sú tymián, alebo rozmarín. Dáme piecť 200 °C/ 20 min.
Po upečení, stačí už len rozmixovať na pastu, prípadne dochutiť a natrieť na chlebík.
Dobrú chuť
19 komentárov
tak to mě nadchlo, musím vyzkoušet :-)
OdpovedaťOdstrániťje to vynikajúce, ale nedá sa toho zjesť priveľa, pomazánka je veľmi sýta...určite skús :)
OdpovedaťOdstrániťŽAmpiony máme moc rádi, tohle musím zkusit.
OdpovedaťOdstrániťPěkný den
Andrea
teším sa :)
OdstrániťPodobně to dělám s lilkem, ale žampiony jsou skvělý nápad, určitě to vyzkouším! :-)
OdpovedaťOdstrániťja musím vyskúšať ten lilek :)
Odstrániťmnamky mnamky!!!
OdpovedaťOdstrániťfíha, vyzera to zaujimavo a chut moze byt naozaj dobra, u nas huby su velmi oblubene a kedze ynechavame maso, pastetu sme daaavno nemali, je to dobry tip .-)
OdpovedaťOdstrániťveľmi mi chutili pečené šampiony, keď som ich piekla spolu s tekvicou, tak som sa rozhodla urobiť z nich takúto paštétu :)
OdstrániťBiba, vynikajúci tip :-)))
OdpovedaťOdstrániťdík Zuzi :)
OdstrániťNaprosto miluju uplne vsechno ze zampionu...takze uz se mi strasne moc sbihaji sliny:
OdpovedaťOdstrániťNO a o tech pecenych bramborach z minuleho postu ani nemluvim....hned jsem musela odvratit pohled od obrayovky, protoze jinak bych tady slintala nad monitorem jak nas pes:)
CHIC SICILY
Tak tomu říkám zajímavý nápad:)
OdpovedaťOdstrániťdík Jani... a aj to dobre chutí :)
OdstrániťTéda vypadá to opravdu nádherně
OdpovedaťOdstrániťďakujem :)
OdstrániťJsem nadšená, nikdy by mě nic podobného ani nenapadlo!
OdpovedaťOdstrániťja zbožňujem šampiňóny, ale nátierku som ešte nerobila...krásne fotky :-)
OdpovedaťOdstrániťto je dobry tip! musim vyzkouset :)
OdpovedaťOdstrániťD.