Na tento recept som narazila u Martiny, / tá ho má myslím z časopisu Albert/ a tak sa mi zapáčil, že som ho musela vyskúšať. Musím povedať, že pistáciová bábovka je z tých drahších receptov, takže asi u nás nebude tak často, ale mojim chalanom veľmi chutila, tak im ju určite občas upečiem.
Pistáciová bábovka
- 4 Pl mlieka
- 200 g masla
- 250 g tučného tvarohu
- 1 pistáciový puding Dr. Oetker
- 180 g cukru kryštáľového
- 4 vajce /žĺtka a bielky zvlášť/
- 300 g polohrubej múky
- 1 vanilkový cukor
- 1 prášok do pečiva
Na ozdobu
- biela čokoláda
- 2 čl biely jogurt
- 1/2 šálky nasekaných pistácií
V mlieku rozmiešame puding, zmiešame ho s tvarohom. Maslo vyšľaháme s cukrom do peny a postupne pridáme tvarohovo- pudingovú zmes. K zmesi pridáme žĺtka, jedno po druhom.
K múke prisypeme prášok do pečiva a vanilkový cukor a takto ju pridáme k tvarohovej zmesi a vymiešame až je cesto hladké. Na záver zľahka primiešame sneh vyšľahaný z bielkov.
Vznikne nám cesto, ktoré nalejeme do vymastenej a vysypanej bábovkovej formy a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry /180 °C/. Pečieme asi 1 hod., alebo pokiaľ je cesto v strede prepečené /skúšame špajlou, pokiaľ nie je suchá/.
Krásnu sobotu všetkým
Biba