V sobotu bol znova Dobrý trh. Ochutnávali sme dobroty, stretli zopár známych a vymrzli sme. Mám rada tú atmosféru a aj napriek chladnému počasiu som si trh naozaj užila. Už sa teším na ďalší...
alebo malé ružové radosti...
nová "jarná" ružová kabelka, ku ktorej krásne ladí lak na nechty Portobello pink od Rimmel
torta pečená z lásky -srdce plnené jahodovo-pudingovým krémom...
a ako každý aj ja privolávam jar, raz do týždňa si kupujem kyticu kvetov a čakám kedy sa už konečne oteplí...
Krásny "ružový" víkend!
Dnes len jeden jednoduchý recept z lístkového cesta. Lístkové cesto som naplnila s bryndzovou plnkou. Fantastická chuťovka k vínku...
Bryndzové slimáčiky
- lístkové cesto
- bryndza
- mlieko na zriedenie
- vajce
Lístkové cesto si vyvaľkáme na obdĺdždnik /hrúbka asi 0,5 cm/. Potrieme plnkou, ktorú si pripravíme z bryndze a z mlieka. Plát zrolujeme, okraje zlepíme vajíčkom. Vzniknutú rolku nakrájame na kusy asi 1 cm hrubé, potrieme vajcom a dáme piecť na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 200 °C do zlata /asi 20-30 min./
Pôvodne som chcela robiť malinové, ale objavila som v obchode krásné černice v dobrej cene a bolo rozhodnuté.
Základom sú vanilkové cupcakes so štipkou soli, inšpirovala som sa receptom tu, na vrchu je černicová krémová čiapočka z masla a krémového syru. Zjedli sa v rekordnom čase a musím povedať, že jemne slaná chuť korpusu v kombinácií s černicovým krémom bola naozaj fantastická.
Vanilkové cupcakes s černicovým krémom
asi 12 ks
- 125g masla (izbová teplota)
- 150g krupicového cukru
- 2 veľké vajcia
- 200g polohrubej múky
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 2 čajové lyžičky kypriaceho prášku
- 125ml mlieka
- kaviár z jedného vanilkového struku
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
Krém
- 125g masla
- 100g krémového syra /Philladelphia,Lučina, alebo neochutené nátierkové maslo/
- PL černicového džemu
- cukor na doladenie chuti /podľa chuti/
černice
Maslo si vyšľaháme s cukrom, pridáme po jednom vajíčku a spolu zašľaháme. Sypké ingrediencie, múku, pdp, soľ, si zmiešame zvlášť. Do mlieka pridáme vanilku a vanilkovú esenciu. Do maslovej zmesi postupne pridávame sypkú zmes a mlieko s vanilkou. Cesto rozdelíme do košíčkov /do 3/4/ a dáme piecť na 20 min/180°C.
Na krém si vyšľaháme maslo spolu so syrom a džemom a dáme na chvíľku do chladničky. Vychladené cupcakes zdobíme zachladeným krémom a ozdobíme černicou .
mám radosť, že zima končí a pomaly prichádza jar...
a na záver západ slnka nad "betónovou džunglou"...
Dnes Vás všetkých pozývam do obývačky. Nie do tej našej, u nás doma, ale do novootvorenej reštaurácie Obývačka na Dunajskej ulici v Bratislave. Štýlová reštaurácia, v ktorej sa naozaj budete cítiť ako doma v obývačke. Tú pravú "obývačkovú" atmosféru podčiarkuje nábytok, sedačky, kreslá, stolíky, svietidlá, tapety, ktoré si pamätáme z detstva.
Reštauráciu sme objavili náhodou, hľadali sme v centre miesto, kde sa dá dobre naobedovať. Objednali sme si z obedového menu /3,80€/ a s kvalitou sme boli veľmi spokojní.
Okrem obedového menu cez týždeň, majú v ponuke chutné bagety, panini, sýte polievky, ale aj bezlepkové jedlá.
Okrem obedového menu cez týždeň, majú v ponuke chutné bagety, panini, sýte polievky, ale aj bezlepkové jedlá.
Knihy pripevnené na stené sú zaujímavý nápad...
vášniví čitatelia...
Kompletnú ponuku nájdete tu.
Mám radosť, že som objavila ďaľšiu kvalitnú reštauráciu, ktorú budem navštevovať častejšie.
Rýchle no napriek tomu pestré a zdravé jedlo, pre všetkých uponáhľaných, ktorí nemajú čas tráviť dlhé hodiny v kuchyni.
Cestoviny s kuracím mäsom, fetou, kukuricou a rukolou
na 4 porcie
- cestoviny penne
- kuracie prsia 2ks
- sterilizovaná kukurica
- feta 200 g
- rukola
- zmes grilovacieho korenia
Kuracie prsia si nakrájame na malé kúsky /kocky, pásiky.../, naložíme do grilovacieho korenia a necháme chvíľku odstáť. Vo väčšej panvici /na takéto jedlá používam wok/ si ich na troche oleja opečieme. K prepečenému mäsku pridáme uvarené penne a spolu ešte za stáleho miešania opekáme. Na koniec primiešame na kúsky pokrájanú fetu,kukuričku a úplne na záver rukolu.