Zmes na špagety bez mäsa
10:41
Krásny pondelok priatelia! Po malej pauze som späť s rýchlym, bezmäsitým receptom. Tiež máte pocit, že mäso konzumujete viac ako je zdravé? Zaviedla som doma pár nových receptov, v ktorých sa bez mäsa zaobídu aj moji mäsožravci. Vždy keď nájdem nejaký zeleninový recept a ktorý chutí aj mojim deťom mám neskutočnú radosť. Jedným takým receptom je aj paradajková zmes na špagety s červenou šošovicou, ktorú si veľmi obľúbili.
Červenú šošovicu rada pridávam do jedálnička pre jej vysoký obsah vitamínov skupiny B, lecitínu, fosforu, horčíku, vápniku a železa. Jej príprava je jednoduchá, na rozdiel ostatných strukovín ju netreba namáčať a uvarená je za 10 minút.
Paradajková zmes na špagety
4 porcie
- konzerva lúpaných, krájaných paradajok
- 2 väčšie mrkvy- na jemno nastrúhané
- 1 cibuľa
- 150 g červenej šošovice
- soľ
- cesnak-nakrájaný,alebo pretlačený
- bylinky
- 1 PL olivový olej
Na oleji si speníme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme nastrúhanú mrkvu, soľ, premiešame a podlejeme vodou /asi 1,5 dcl/. Necháme prevrieť a primiešame paradajky, cesnak a bylinky. Po desiatich minutách pridáme prepláchnutú červenú šošovicu a spolu ešte dusíme aspoň 10 minút. Na záver ešte dochutíme podľa potreby soľou, alebo pridáme čili.
Podávame s uvarenými cestovinami.
Dobrú chuť!
Prajem úspešný týždeň
Biba
7 komentárov
To je super recept a přitom jednoduchý. Určitě vyzkouším
OdpovedaťOdstrániťmňam! vyzerá to úplne skvelo :) určite niekedy vyskúšam :)
OdpovedaťOdstrániťmňam skvelý recept! Vyzerá to veľmi dobre
OdpovedaťOdstrániťTo vypadá jako dobrota. Dnešní večeře je tedy jasná :-D
OdpovedaťOdstrániťakurat rozmyslam co spravim s novou cervenou sosovicou, dakujem vyborny recept :)
OdpovedaťOdstrániťmňááááááám! :)
OdpovedaťOdstrániťĎakujem za inšpiráciu čo uvariť doma k obedu....
OdpovedaťOdstrániť