Polievka: špenátovo-pórková

13:41

Krásnú slnečnu nedeľu všetkým! Táto jeseň je výnimočná, slnečná a farebná ako nikdy predtým. Aj keď počas dňa slnko svieti a teplo je ako v septembri, večere sú už chladné a nám sa žiada jesť miesto šalátov niečo teplé a sýte. U nás doma  na večeru víťazia polievky, husté, krémové a niekedy aj trošku pikantné. Pokiaľ nejaká zachutí aj deťom mám vyhraté a dobrý pocit z toho, že im dávam na miesto rožkov aj niečo zdravé a výživné. Najlepšie na tom celom je, že na tie najlepšie polievky vám postačia maximálne tri ingrediencie! Postupne vám budem prezrádzať svoje tipy a kombinácie na tie naj polievky.

Špenátovo- pórkova krémová polievka
  • 2 ks pór
  • baby špenát - jedno celé balenie
  • 2 dcl mlieko /alebo smotana na varenie/
  • soľ
  • cesnak-podľa chuti
  • kúsok masla
Pór si po dĺžke prerežeme a dôkladne umyjeme a narežeme na kolieska. V hrnci si kúsky póru krátko osmahneme na masle, podlejeme vodou /asi 1 L/, osolíme a asi 15 minút povaríme. Pokiaľ sa nám voda vyvrela, dolejeme vodu. Nakoniec pridáme mlieko, prevaríme, prihodíme umyté lístky špenátu, premiešame a vypneme. Dôležité je, aby sme už špenát príliš nevarili, ale len "sparili". Polievku ešte rozmixujeme ponorným mixérom a dochutíme. Polievka by mala byť hustá a netreba ju už zahusťovať.

Dobrú chuť!
Biba

You Might Also Like

2 komentárov

  1. Moje oblíbené sametové polévky, receptík určitě uvařím díky, hezké dny Sonia :-)

    OdpovedaťOdstrániť

hand-made návody

Celkový počet zobrazení stránky

Top kulinárske blogy

Subscribe