farby jesene

22:36


Jedlo ako stvorené pre babie leto. Rozmanité farby, chute a veľa, veľa vitamínov.Je to také dobré, že ani mäsožravcom nebude chýbať mäso. 

Pečená jesenná zelenina

asi pre 2 osoby
  • tekvica / maslová, hokaido.../
  • žltá cukina
  • zelená cukina
  • cesnak, 4 strúčiky
  • zemiaky 4 ks
  • šampiňóny 5 ks
  • olivový olej
  • tekvicový olej
  • rozmarýn
  • soľ, grilovacia zmes, sušený cesnak
Očistenú zeleninu si nakrájame a navrstvíme do pekáča. Ku dvom Pl olivového oleja primiešame soľ, sušený cesnak, grilovacie korenie a pridáme trochu tekvicového oleja. Takto nám vznikne marináda, ktorú pridáme k zelenine a premiešame, aby sa všetky kúsky ochutili. Na záver pridáme rozmarýn a dáme piecť. 



Dobrú chuť

You Might Also Like

42 komentárov

  1. Nemám slov. Všechny milované ingredience pohromadě a ještě to tak lahodí očím! Za mě 1* :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem, toto sú aj moje milované ingrediencie a keď sa zelenina správne dochutí a pridá veľa cesnaku, tak myslím, že aj tí, čo zeleninu nemusia si to raz-dva obľúbia :)

      Odstrániť
  2. hmmm, to je krásny súlad chutí a farieb, presne ako babie leto :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Úplne dokonalééééééééé, Biba, prekrásne :)))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zuzka ďakujem..., jednoduché, ale vvýborné, presne podľa mojej chuti :)

      Odstrániť
  4. To musi byt dobre,jen bohuzel nemam zlutou cuketku.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. to nevadí, kľudne stačia aj tie zelené, aspoň že sú zemiaky žlté...farebne to bude aj tak pekné :)

      Odstrániť
  5. ja som všežravec, ale zelenina u mňa jednoznačne dominuje :D milujem takéto jedlá :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. zelenina je zdravá a ak sa dobre dochutí, kto by odolal?

      Odstrániť
  6. Tak tohle je moje oblíbené jídlo, spousta krásné a chutné zeleniny:)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Odpovede
    1. ja by som to mohla jesť aj každý deň :)

      Odstrániť
  8. zase jedna krásná variace na dýni, určitě zkusím! a žampiony bych mohla každý den...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tie šampiňóny sú úplne perfektné, až som potom ľutovala, že som ich tam nedala aj viac, takže ak to budeš robiť, určite s nimi nešetri a daj ich tam aj viac :)

      Odstrániť
  9. Biba, krásná podzimní kombinace plná dobrot ...:))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja sa vždy vytešujem aj z tých farieb :)

      Odstrániť
  10. tak ale tohle vypadá naprosto nádherně, chutně - prostě mňam! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. aj ked som pred chvilou jedla, ked toto vidim, som zas hladna :D :) mnam

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja keď teraz pozerám tie fotky a vybavuje sa mi tá chuť,...hmm hneď by som si dala, asi to zajtra znovu upečiem:)

      Odstrániť
  12. Bibka, úúúžas, mňam, v sobotu mám vitamínový den, tak si to ukuchtím. Dakujem za inšpiráciu :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. to je také dobré,v sobotu to idem znovu piecť, už tretí krát tento týždeň :)

      Odstrániť
  13. Při kolika stupních tak pečeme? 200°C nebo "naplno"?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. zabudla som napísať..., pečiem pri 200°C

      Odstrániť
    2. Já jsem nakonec zvolil kompromis mezi "naplno" a 200°C - 220°C :) Povedlo se, byl jsem příjemně překvapený chutí pečeného hokaida, opravdu je jiné než dýně, které jsem měl možnost zkusit doposud. Co se týče kořenící směsi, tak jsem našel inspiraci u Jamieho Olivera a použil směs soli, pepře, sušené chilli papričky a koriandru rozdrcenou v hmoždíři. Moc dobré to bylo :)

      Odstrániť
    3. tiež vynikajúca kombinácia korenia...a ani nechýba mäso, že? také je to dobré a chutilo to aj môjmu synovi, tiež najviac tá hokaido...:)

      Odstrániť
    4. Manželka "srabácky" zakousla s kuřecím stehnem :-) Ale maso skutečně nechybí, navíc jsem "trefil" i brambory, červená Rosela se upekla krásně. No a na řadě je polévka, první letošní z čerstvé dýně, pyré z loňska došlo.
      Hokaida se mi letos (napoprvé) povedlo vypěstovat celkem dost, ale hlavně jsem zvědavý jaká bude MARINA DI CHIOGGIA (http://www.semo.cz/homegardencz/index.php?s=&druhid=44&odrudaid=4073), protože v tomhle případě nastala trošku nadúroda...takže doufám v univerzálnost :-)

      Odstrániť
  14. Odpovede
    1. ďakujem, tie jesenné farby sa mi veľmi spolu páčia, a navyše je to dobrota :)

      Odstrániť
  15. mmmmm, veru tak, nádherné farby, ja milujem jeseň, aj pre ne, aj pre tekvičku, aj pre farebné lístie a mäkké slnko... :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. andrejka ty si taká poetická duša...:)

      Odstrániť
  16. tiež mám rada jeseň a tvoj receptík sa mi veľmi páči, hneď by som si dala :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. fakt jednoduché a výborné , také mám najradšej :)

      Odstrániť
  17. Ahoj :)
    Pozývam ťa k sebe na giveaway :)

    http://dietmountainsdew.blogspot.sk/2012/09/prva-giveaway.html

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Ahoj, soutěžíš ráda? Například o krásné náušnice? Tak se přihlaš ke mě do giveaway! :) Ráda Tě tam uvidím http://janniebel.blogspot.cz/2012/08/the-first-giveaway.html#comment-form

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem za návštevu, určite prídem :)

      Odstrániť

hand-made návody

Celkový počet zobrazení stránky

Top kulinárske blogy

Subscribe