Paštéta z pečených šampiňónov

14:59


Paštéta z pečených šampiňónov, vhodná aj pre vegetariánov, je veľmi sýta a vynikajúco sa hodí na sychravé jesenné dni.


Paštéta z pečených šampiňónov

/pre 2-3 osoby/
  • 300 g šampiňónov
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ, sušený cesnak, grilovacie korenie
  • PL slnečnicový olej
Očistené nakrájané šampiňóny si spolu so strúčikmi cesnaku uložíme na plech a potrieme ich zmesou, ktorú si pripravíme z oleja , soli, grilovacieho korenia a sušeného cesnaku. Môžeme použiť aj čerstvé bylinky, vynikajúce sú tymián, alebo rozmarín. Dáme piecť 200 °C/ 20 min.



Po upečení, stačí už len rozmixovať na pastu, prípadne dochutiť a natrieť na chlebík. 


Dobrú chuť

You Might Also Like

21 komentárov

  1. tak to mě nadchlo, musím vyzkoušet :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. je to vynikajúce, ale nedá sa toho zjesť priveľa, pomazánka je veľmi sýta...určite skús :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ŽAmpiony máme moc rádi, tohle musím zkusit.

    Pěkný den
    Andrea

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Podobně to dělám s lilkem, ale žampiony jsou skvělý nápad, určitě to vyzkouším! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. fíha, vyzera to zaujimavo a chut moze byt naozaj dobra, u nas huby su velmi oblubene a kedze ynechavame maso, pastetu sme daaavno nemali, je to dobry tip .-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. veľmi mi chutili pečené šampiony, keď som ich piekla spolu s tekvicou, tak som sa rozhodla urobiť z nich takúto paštétu :)

      Odstrániť
  6. Naprosto miluju uplne vsechno ze zampionu...takze uz se mi strasne moc sbihaji sliny:
    NO a o tech pecenych bramborach z minuleho postu ani nemluvim....hned jsem musela odvratit pohled od obrayovky, protoze jinak bych tady slintala nad monitorem jak nas pes:)

    CHIC SICILY

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Tak tomu říkám zajímavý nápad:)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Jsem nadšená, nikdy by mě nic podobného ani nenapadlo!

    OdpovedaťOdstrániť
  9. ja zbožňujem šampiňóny, ale nátierku som ešte nerobila...krásne fotky :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. to je dobry tip! musim vyzkouset :)
    D.

    OdpovedaťOdstrániť

hand-made návody

Celkový počet zobrazení stránky

Top kulinárske blogy

Subscribe