Kukuričný koláč s paradajkami

18:04


Slaný paradajkový koláč je ako taká slaná bodka za letom. Poznáte lepší spôsob ako využiť posledné tohtoročné paradajky, ako upiecť z nich nádherný, voňavý, slaný koláč? A pokiaľ už nemáte tie domáce, nevadí, koláč bude super aj zo sladkých cherry paradajok. Vrch koláča môžete posypať parmezánom, alebo iným syrom. Ja som do cesta použila nakrájaný balkánsky syr, ktorý je v kombinácii s paradajkami dokonalý. Už len pridať za hrsť červstvých byliniek, upiecť a zjesť.

 Kukuričný koláč s paradajkami
  • 2 hrnčeky /250 ml/kukuričnej múky
  • 1/2 hrnčeka polohrubej múky
  • 100 g masla
  • 1 hrnček mlieka
  • 1/2 bal. prášok do pečiva
  • soľ
  • 2 vajcia
  • paradajky
  • syr feta
  • bylinky /oregano,tymián,alebo rozmarýn
Vajcia si vyšľaháme, pridáme roztopené, vychladené maslo, mlieko, soľ a primiešamem obe múky a prášok do pečiva. Cesto ešte poriadne premiešame, aby sa všetko pekne spolu spojilo a vylejeme ho do vopred vymastenej a vysypanej formy / použila som okrúhlu s priemerom 26 cm /. Na takto pripravené cesto poukladáme kúsky paradajok, bylinky, syr a dáme piecť do vyhriatej rúry /180°C;35-40 min./, pokiaľ aj stred nie je prepečený.



Leto už skončilo a mňa vždy v toto ročné obdobie chytá taká jemná melancholická nálada. Doma nás čakajú zmeny, ale napriek tomu sa teším, lebo mám kopec nápadov a plánov. Dúfam, že sa mi ich podarí uskutočniť a rovnako plánujem aj viac prispievať na blog, viac maľovať, fotiť, šiť a variť samé dobroty. Veľmi si vážim, že sledujete môj blog a každý jeden komentár ma vždy veľmi veľmi poteší. 
Majte sa krásne a užívajte si každý jeden slnečný deň, snáď ich príde po týchto upršaných dňoch viac...

Biba




You Might Also Like

5 komentárov

  1. Vyzerá veľmi zaujímavo. Síce na slané koláče moc nie som, ale paradajky zbožňujem a stojí to za pokus. Takže zajtra viem, čo budem robiť :)

    Srdečne ťa pozývam na *GIVEAWAY*

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Bibo, slané koláče mám moc ráda, díky za další pěkný recept! vypadá lákavě:-))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Biba má krásnou barvu a bude určitě i velmi chutný, měj se krásně a hodně nových nápadů už se moc těším :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ahoj, pod kukuričnou múkou mám rozumieť polentu, alebo niečo jemnejšie pomleté? ďakujem :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. klasickú kukuričnú múku, ktorá je jemnejšia ako kukuričná krupica :)

      Odstrániť

hand-made návody

Celkový počet zobrazení stránky

Top kulinárske blogy

Subscribe