koláčik na víkend: cviklovo-čokoládový

16:04

Pre všetkých, čo nemajú radi cviklu, mám dobrú správu. Táto zelenina sa dá pripraviť aj tak, aby to chutilo aj tým  najvätším odporcom! Za posledný mesiac som si na túto síce mimoriadne zdravú, ale nie veľmi obľúbenú zeleninu, snažila zvyknúť. Odskúšala som na sebe aj rodine niekoľko receptov, od šalátov až po dezerty. Dnes vám ponúkam cviklový koláč-vláčny, sladký a k tomu čokoládový.

Cviklovo-čokoládový koláč

použila som malú formu s priemerom 16 cm
  • 2 stredne veľké uvarené cvikly
  • 100 g tmavej čokolády
  • 1 vajce
  • 50 g masla
  • 1 PL hnedý cukor
  • 1 PL kakao
  • 3 PL špaldovej múky
  • hrsť sušených brusníc
pomôcky: elektrický ručný šľahač

Najskôr si uvaríme cviklu. Cviklu dobre poumývame a varíme ju vo vode aj v šupke, presne tak, ako sa varia zemiaky. Po uvarení ju necháme vychladnúť a po vychladnutí cviklu ošúpeme a nastrúhame na hrubo.
Čokoládu si roztopíme, k čokoláde pridáme cviklu a mixujeme spolu na hladko. Pridáme vajíčko a cukor, znovu  poriadne premixujeme a postupne pridáme aj maslo, múku, kakao a zapracujeme ich do jednej homogénnej hmoty. Na záver prisypeme brusnice. Cesto vlejeme do vymastenej formy. Vložíme do vopred vyhriatej rúry 180°C/ 20 minút. Koláčik je na spôsob brownies a  mal by byť v strede trošku mäkký.




Chutí vám cvikla? Skúšali ste už takýto koláčik?

Krásny víkend priatelia!
Biba

You Might Also Like

3 komentárov

  1. Ahoj Bibuško..už teď mám na to velkou chuť..všechny ingredience miluju,akorát tu špaldovou mouku nemám vyzkoušenou..krásné dny..Bi

    OdpovedaťOdstrániť
  2. aj tebe krásne dni, ak máš rada cviklu určite vyskúšaj :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ej, tento vyskúšam, tiež robievam cvikľáč, ale chutne vyzerá aj tvoj :)

    OdpovedaťOdstrániť

hand-made návody

Celkový počet zobrazení stránky

Top kulinárske blogy

Subscribe