Limetkový kuskus

22:01



Ešte raz kuskus, tentokrát limetkový. Výraznú chuť kyslej limetky som skombinovala s jemne skaramelizovaným kuracím mäskom. Ak máte radi jednoduché jedlá a exotické chute, rozhodne tento recept vyskúšajte.

Limetkový kuskus s kuracím mäsom a s mätou
  • kuracie prsia /stehno/
  • kuskus
  • olivový olej
  • korenie / zmes korenia- grilovaný syr bez soli/
  • soľ
  • sladená trstinová melasa / môže byť aj med/
  • limetka
  • mäta
Nakrájané kuracie prsia si naložíme na pár hodín do marinády z melasy, soli, korenia. Používam zmes korenia od Vitany na grilovaný syr, ktorá je bez soli a obsahuje papriku, rozmarín, cesnak, čierne, zelené a červené korenie a iné. Táto zmes korenia krásne dopĺňa sladkú chuť melasy.                                                                                           Naložené mäso si na panvici opečieme, alebo grilujeme  / bude krásne karamelové /.
Kuskus si pripravíme podľa návodu. K hotovému kuskusu pridáme trochu soli, olivový olej,  mäso  a premiešame. Takto pripravený kuskus pokvapkáme limetkovou šťavou, primiešame nakrájanú dužinu z limetky a posypeme mätou. Ja som pre efekt ako dekoráciu použila aj kôru z limetky.

You Might Also Like

18 komentárov

  1. Biba, tak toto je uplne pre mna! :-) uz par dni uvazujem a robim si chutky na kus kus... mnam

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Toto musíš skúsiť, ja keď som si minule robila kuskus, tak som prišla na to, že mi tam niečo chýba a to niečo bola kyslá limetková, alebo citrónová šťava. Úplne to tam pasuje!

      Odstrániť
  2. Biba, to vypadá krásně, mňam :-) Akorát doma nemám melasu a nikdy jsem ji vlastně ani nekupovala. Nemám s ní zkušenost, ale určitě v prodejnách zdravé výživy se dá běžně sehnat, tak se musím po ní podívat :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) Ja kupujem sladenú melasu v Marks a Spencer, ale kľudne môžeš použiť aj med :)))

      Odstrániť
  3. Vyzerá to úchvatne a na jazyku cítim kyselkavú chuť limetky a k tomu to karamelové kuracie mäsko, hmmmm...určite lahôdka. Vyskúšam, ale mäso zamením za údené tofu ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Nádhera, už se na kuskus připravuji delší dobu...:)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Bibi, no vyzera to taaak chutne. I napriek tomu, ze uz mam po obede, hned by som si dala z tohto tvojho limetkoveho kuskusu. Mnami :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. děkuji za SUPER tip! pořídila jsem suroviny a o víkendu jdu do toho!! ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Skvele...miluju kus kus a limetky uplne nejvic...takze tuhle kombinaci musim hned zkusit!!!
    CHIC SICILY

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Supeer, můj oblíbený kuskus! Akorát jsme si podle fotky myslela, že je s lososem. To by také byla dobrá kombinace :-)

    OdpovedaťOdstrániť

hand-made návody

Celkový počet zobrazení stránky

Top kulinárske blogy
Follow on Bloglovin

Subscribe