Hliva na paprike

21:57


Keby som mala charakterizovať svoju kuchyňu, bolo by to ako mix klasickej, domácej kuchyne, s jednoduchými receptami /s použitím minima ingrediencií/ a malých experimentov s netradičnými chuťami.
Toto jedlo je z kategórie "klasika". Je to vlastne kombinácia dvoch receptov, nakoľko som do receptu okrem hlivy použila aj mäso.

Guláš s hlivou
  • 1 kg morčacie stehno vykostené
  • 500 g hliva ustricová
  • 1 veľká cibuľa
  • rastlinný olej
  • červená mletá paprika,sušený cesnak, soľ a ľubovoľné gulášové korenie podľa chuti /môžete pridať aj majoránku,čierne korenie, čili.../
  • múka na zahustenie
Na rozpálenom oleji si osmahneme cibuľku, pridáme papriku, trochu soli, premiešame a spolu osmahneme, pridáme nakrájané mäsko a necháme zatiahnuť, ešte posolíme, podlejeme vodou a dusíme.
Podobne postupujeme s hlivou, ale zvlášť. Rovnako si pripravíme cibuľový základ a pridáme hlivu, ktorú chvíľu restujeme /10 min./,takto upravenú hlivu pridáme do hrnca s mäsom a spolu ešte trochu podlejeme, prípadne ochutíme a prikryté pomaly dusíme pokiaľ mäso nie je mäkké. Na záver guláš ešte zahustíme trochou múky. Ja špeciálne na guláš / pokiaľ doň nepridávam zemiaky/ používam instantnú tmavú zápražku od Knorr. Stačí len trochu nasypať, zamiešať a 1 minútu povariť. Podávam s knedľou. Tú doma nepripravujem, viem, tá domáca je isto lepšia, ale z časových dôvodov ju kupujem. 
Ešte jeden tip, ktorý mám ani neviem odkiaľ. Knedľu si naparujem tak, že ju nakrájanú vložím do mikroténového sáčku, na konci uzavriem a takto ju dám zohriať do "mikrovlnky". Knedľa je potom vláčna a mäkká.

You Might Also Like

20 komentárov

  1. Mňam Bibi, tá hliva na paprike vyzerá úúúúžasne. Už dávno som nič podobné nejedla, hneď by som sa k vám pozvala na obed :))))))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. hihi, tak dobre,... nabudúce spravím :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. mňám, ja teraz žijem v usa na rok ako výmenný študent a už pár týždno v snívam o guláši <3 achhhh.. vyzerá to skvele!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem a verím ti , že ti niektoré jedlá chýbajú :)

      Odstrániť
  4. Hlíva je výborná, já jí nejčastěji dělám jako falešnou dštkovou polévku, takže určitě ráda vyzkouším i gulášek:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. to môže byť tiež dobré, ako to robíš?

      Odstrániť
    2. Já se přidávám, nebyl by receptík :)))

      Odstrániť
  5. mňam hlívu miluju... určitě vyzkouším!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. veru, vyzera uzasne a s domacou knedlou si nelam hlavu :) malo kto by to dnes stihal..

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem, poznám aj také šikovnice čo si to doma robia, ale moje heslo je : jednoducho a chutne!

      Odstrániť
  7. zatím jsem z hlívy znala jen polévku(mimochodem je opravdu výborná), ale guláš si také nenechám ujít:-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. skús, keď vynecháš mäso aj tak je to dobré, len samotná hliva na paprike a k tomu napríklad halušky :)

      Odstrániť

hand-made návody

Celkový počet zobrazení stránky

Top kulinárske blogy
Follow on Bloglovin

Subscribe