Hliva na paprike
21:57
Keby som mala charakterizovať svoju kuchyňu, bolo by to ako mix klasickej, domácej kuchyne, s jednoduchými receptami /s použitím minima ingrediencií/ a malých experimentov s netradičnými chuťami.
Toto jedlo je z kategórie "klasika". Je to vlastne kombinácia dvoch receptov, nakoľko som do receptu okrem hlivy použila aj mäso.
Guláš s hlivou
- 1 kg morčacie stehno vykostené
- 500 g hliva ustricová
- 1 veľká cibuľa
- rastlinný olej
- červená mletá paprika,sušený cesnak, soľ a ľubovoľné gulášové korenie podľa chuti /môžete pridať aj majoránku,čierne korenie, čili.../
- múka na zahustenie
Na rozpálenom oleji si osmahneme cibuľku, pridáme papriku, trochu soli, premiešame a spolu osmahneme, pridáme nakrájané mäsko a necháme zatiahnuť, ešte posolíme, podlejeme vodou a dusíme.
Podobne postupujeme s hlivou, ale zvlášť. Rovnako si pripravíme cibuľový základ a pridáme hlivu, ktorú chvíľu restujeme /10 min./,takto upravenú hlivu pridáme do hrnca s mäsom a spolu ešte trochu podlejeme, prípadne ochutíme a prikryté pomaly dusíme pokiaľ mäso nie je mäkké. Na záver guláš ešte zahustíme trochou múky. Ja špeciálne na guláš / pokiaľ doň nepridávam zemiaky/ používam instantnú tmavú zápražku od Knorr. Stačí len trochu nasypať, zamiešať a 1 minútu povariť. Podávam s knedľou. Tú doma nepripravujem, viem, tá domáca je isto lepšia, ale z časových dôvodov ju kupujem.
Ešte jeden tip, ktorý mám ani neviem odkiaľ. Knedľu si naparujem tak, že ju nakrájanú vložím do mikroténového sáčku, na konci uzavriem a takto ju dám zohriať do "mikrovlnky". Knedľa je potom vláčna a mäkká.
20 komentárov
Mňam Bibi, tá hliva na paprike vyzerá úúúúžasne. Už dávno som nič podobné nejedla, hneď by som sa k vám pozvala na obed :))))))
OdpovedaťOdstrániťhihi, tak dobre,... nabudúce spravím :)))
OdpovedaťOdstrániťmnami :)
OdpovedaťOdstrániť:))))
Odstrániťmňám, ja teraz žijem v usa na rok ako výmenný študent a už pár týždno v snívam o guláši <3 achhhh.. vyzerá to skvele!
OdpovedaťOdstrániťďakujem a verím ti , že ti niektoré jedlá chýbajú :)
OdstrániťHlíva je výborná, já jí nejčastěji dělám jako falešnou dštkovou polévku, takže určitě ráda vyzkouším i gulášek:)
OdpovedaťOdstrániťto môže byť tiež dobré, ako to robíš?
OdstrániťJá se přidávám, nebyl by receptík :)))
OdstrániťVýborný gulášek, mňam...:)
OdpovedaťOdstrániťďakujem, guláš je vďačné jedlo :)
Odstrániťlákavé a výborné, mňam :-)
OdpovedaťOdstrániťďakujem :)
Odstrániťmňam hlívu miluju... určitě vyzkouším!!!
OdpovedaťOdstrániťbudem rada keď vyskúšaš:)
Odstrániťveru, vyzera uzasne a s domacou knedlou si nelam hlavu :) malo kto by to dnes stihal..
OdpovedaťOdstrániťďakujem, poznám aj také šikovnice čo si to doma robia, ale moje heslo je : jednoducho a chutne!
Odstrániťzatím jsem z hlívy znala jen polévku(mimochodem je opravdu výborná), ale guláš si také nenechám ujít:-)
OdpovedaťOdstrániťskús, keď vynecháš mäso aj tak je to dobré, len samotná hliva na paprike a k tomu napríklad halušky :)
OdstrániťThanks :)
OdpovedaťOdstrániť