Pesto z medvedieho cesnaku
8:32
A mám tu ďaľší recept z medvedieho cesnaku. Určite všetci poznáte bazalkové pesto, ale skúsili ste už pesto z medvedieho cesnaku? Tento recept bol tak trochu experiment /milujem experimenty v kuchyni/ a vydaril sa. Príjemná obmena bazalkovej klasiky a ak máte radi zaujímavé chute, rozhodne to vyskúšajte.
Pesto z medvedieho cesnaku
- medvedí cesnak /asi tak 10 listov/
- 2 polievkové lyžice slnečnicového oleja
- 2 polievkové lyžice orieškov kešu /môžete použiť aj píniové oriešky, alebo mandle/
- 1 polievková lyžica nastrúhaného parmezánu
Z listov odstránime stopky. Umyté listy medvedieho cesnaku rozmixujeme s ostatnými ingredienciami. Pesto je najlepšie skonzumovať ešte v deň prípravy, prípadne do nasledujúceho dňa.
A takto vyzerá hotové pesto. Krásna a svieža zelená farba, čo poviete ?
Špagety uvarené al dente s pár lyžičkami pesta a posypané s nastrúhaným parmezánom.
Parmezán mám v zásobe, v mrazničke už nastrúhaný, pred použitím len vytiahnem z mrazničky a hneď sa každé jedlo zmení na delikatesu.
Dobrú chuť.
24 komentárov
miluji česnekové PESTO ! :)
OdpovedaťOdstrániťaj ja :)
Odstrániťmožná to bude znít divně, ale opravdu miluju česnek v jídle! strašně ráda si třeba orestuji fazolky a do nich přidám nakrájený česnek. je to lahoda! tvůj recept zkusím :)
OdpovedaťOdstrániťorestované fazulky s cesnakom, to znie dobre! dik za tip :))))
OdstrániťAhoj, nominovala jsem tě u sebe na blogu do Versatile Blogger Award, tak budu ráda, když se na to koukneš a třeba se i zapojíš. :)
OdpovedaťOdstrániťjeej, ďakujem za nomináciu, veľmi, veľmi si to vážim a určite sa zapojím :)
Odstrániťmedvedimi receptami sa to teraz len hemzi na blogoch a pesto je uzasna vec, jednoducha a uplne samotne staci na ochutenie celeho jedla, co je na nom to uzasne :-) dobra volba...
OdpovedaťOdstrániťmedvedí cesnak je super a škoda, že sa dá konzumovať len pár týždňov do roka a u nás už začína kvitnúť :( ...a pesto je naozaj jednoduché a dobré...:)
Odstrániťďakujem za nomináciu :)
OdpovedaťOdstrániťz medvedieho cesnaku som ešte nerobila, ale vyzerá to super! :-)
OdpovedaťOdstrániťĎakujem, škoda len, že už začína kvitnúť :)
OdstrániťI actually had to google wild garlic/bear's garlic since I've never seen it. Brilliant idea for a pesto though!
OdpovedaťOdstrániťThank you Kat :)
OdstrániťWow...nadherny blog, ale strasne nebezpecny.Hrozne se cloveku u jeho prohlizeni sbihaji sliny!!!
OdpovedaťOdstrániťUrcite nejaky tvuj recept co nejdriv vyzkousim...snad to zvladnu i kdyz v kuchyni jsem docela antitalent.
Hned se hlasim mezi followery.
CHIC SICILY
jeej ďakujem, veľmi sa teším:)))...recepty sú to všetko veľmi jednoduché, čo sa týka aj surovín aj prípravy, tak si myslím že ich zvládneš :)
Odstrániťmnam, vyzerá to fakt výborne. ja milujem špagety tak to by som si teda pochutila.
OdpovedaťOdstrániťa ak máš rada k tomu aj cesnak a parmezán tak si určite pochutíš :)
OdstrániťDrahá Bibo,
OdpovedaťOdstrániťmusím Ti říct, že Jana (Chic Sicily) má naprostou pravdu. Nebezpečné je to tady ;-), hlavně v noci, protože to pak chodím na obhlídku do "mslného košíčku" a do ledničky. Ale odpustím Ti to, jaké chutě mi pořád děláš, protože jsi moje oblíbené isnpirativní děvče. ;-)
Vivi
Milá Vivi v žiadnom prípade nedrž diétu! budem rada keď ti aj naďalej budem robiť chúťky...
Odstrániťpráve minulý týždeň som robila toto geniálne pesto, ale použila som olivový olej a oriešky som dala vlašské, myslím si, že perfektne ladia s medvedím cesnakom. musím povedať, že u mňa toto pesto jednoznačne vyhralo nad bazalkovým...
OdpovedaťOdstrániťno aj tie vlašské mohli byť super! musím s tebou súhlasiť, toto pesto je super hlavne tá cesnaková pikantná chuť :)
Odstrániťsuper recept, budu muset jít natrhat
OdpovedaťOdstrániťponáhľaj do lesa, lebo začína kvitnúť... a potom až zase o rok :)
Odstrániťneskusala si ho zavarit v pohariku aby vzdržsla le zamrazit už hotove pesto-... mam ho kupo doma tak uvažujem že ako okrem tinkturz ho zachovat na nejake cas
Odstrániť