Cous- cous
21:17
Nepoznám nič jednoduchšie a lepšie ako je cous-cous. Je to vlastne cestovina, uvarená z pšeničnej krupice, usušená a rozomletá, ktorú stačí zaliať vriacou vodou a obed máte hotový. Výborne sa hodí ako príloha k mäsu, alebo zmiešaný so zeleninou.
Farebný cous-cous
- 250g kuskus /kupujem v Marks&Spencer/
- 500g horné morčacie stehno vykostené /môžete použiť aj prsia/
- olivový olej
- zmes korenia na grilovanie
- soľ
- žltá paprika
- cherry paradajky
Kuskus si pripavíme podľa návodu. Kuskus si dáme do hrnca, vriacou vodou ho zalejeme a prikryjeme, pokiaľ cestovina neabsorbuje celú vodu /trvá to asi 5 min./. Pridáme soľ a olivový olej.
Mäso si nakrájame na kúsky a podľa chuti okoreníme. Na panvici, na troške oleja, mäso chvíľu restujeme, k hotovému mäsku pridáme nakrájanú papriku a chvíľu ešte opekáme. K zmesi pridáme kuskus, premiešame a nakoniec pridáme rozkrojené cherry paradajky, prípadne posypeme čerstvými bylinkami /výborná je bazalka/.Naozaj veľmi jednoduché!
Želám dobrú chuť!
10 komentárov
Kuskus už jsme měli, ale nějak zvlášť nás nenadchl. Ještě to zkusím na sladko a pokud ani to nepomůže, tak to vzdávám.
OdpovedaťOdstrániťna sladko sa aj ja chystám vyskúšať, ja kuskus milujem :)
OdpovedaťOdstrániťSice už jedno takové ocenění máš, ale ode mně ještě ne, tak se koukni na můj blog. :-)
Odstrániťjeej, ďakujem Martinka :)
OdstrániťJá jsem teda zvyklá zalévat to dvojnásobným množstvím vody, ale souhlasím, že je to chuťovka :)
OdpovedaťOdstrániťnajlepšie je si to s tou vodou odskúšať, ak je vody málo dá sa jej ešte priliať :)
OdstrániťKuskus mi tiež chutí, skúšala si sušené paradajky? :-) Si ma navnadila na jeho skorú prípravu :)
OdpovedaťOdstrániťsuper kombinácia !
Odstrániťjá ho miluji, ale chlap nesnáší
OdpovedaťOdstrániťon je klasik: knedlíky, brambory hhh
s chlapmi a s deťmi je to čo sa týka jedla veľmi ťažké :)
Odstrániť