Banánový džem

22:33


Vynikajúca a rýchla raňajková pochúťka, ktorú zvládne aj začiatočník v kuchyni. Tento úžasný zlatistý banánový džemík môžete použiť na hrianky, alebo ako náplň do palaciniek. Nám najviac chutí na hriankach natretých "pravým" maslom.




Rýchly banánový džem
  • 3 banány
  • 1 dcl vody
  • 2 lyžice hnedý cukor /podľa chuti/
  • 2 lyžice zlatého klasu na zahustenie
  • štava z limetky
Nakrájané banány dáme do hrnca, pridáme trochu vody, cukor a dáme variť. Rozvarené banány popučíme vidličkou, zmes ešte chvíľu varíme / 5 min./ Nakoniec džem zahustíme zlatým klasom a dochutíme limetkovou šťavou.



You Might Also Like

15 komentárov

  1. Zajímavé využití banánů :) Dobrý tip

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, rozhodne to vyskúšaj, je to veľmi jednoduché, ale hotová delikatesa :)

      Odstrániť
  2. Milá Bibo,
    zase jsi mě svou lahůdkou úplně okouzlila, ale tentokrát jsem si tu ještě - promiň ten výraz - "zaslintala" nad tím vintage obchůdkem z minulého článku!
    Všechno tu máš tak chutné a kouzelné! Ách. ;-)
    Vivi

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. joj Vivi som rada, že sa ti u mňa páči, ďakujem :)))))

      Odstrániť
  3. I've never tried banana jam. This looks good!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. You should try this, it´s really yummy :)

      Odstrániť
  4. Bibka ahoj. Máš u mňa uložené ocenenie :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. týýýjo
    to vypadá úžasně!!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. teda, tiez som prekvapena, ze bananovy dzem, ja banany vobec nemusim, ale nasi sa ich nevedia dojest .-) tak niekedy oprobujem, co povedia, aj na vianocky ci lievance, si to viem predstavit, hmmm

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. je to super, vyskúšaj, aspoň mojim chlapom to chutí / im chutí vlastne skoro všetko, čo je sladké/, je to veľmi rýchle hotové, ja to robím na raňajky, vždy keď mi nejaké banány zvýšia a všetko sa hneď zje :)

      Odstrániť
  7. zní to úžasně, sliny se mi sbíhají! Ale není ten cukr do sladkého banánu už moc?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. treba si to s tým cukrom odskúšať, ale banány trochu menia chuť pri tepelnom spracovaní sa tá pôvodná sladkosť trochu stráca :)

      Odstrániť
  8. vyzera to uzasne a hlavne jednoducho a rychlo, vyskusam :) dakujem, bananovy dzem som este nejedla :)

    OdpovedaťOdstrániť

hand-made návody

Celkový počet zobrazení stránky

Top kulinárske blogy

Subscribe