koláčik na víkend- švédsky jablkový koláč

10:10


Toto je asi ten najľahší koláč aký poznám. Jeho príprava, pokiaľ nerátam samotné strúhanie jabĺk, nezaberie veľa času. Možno ste už postrehli, že pridávam recepty, ktoré sú hlavne jednoduché a z minima ingrediencií. Jedlá nie sú také sofistikované ako na iných blogoch, ale ja mám rada skutočné jedlo pre skutočných ľudí. Chcem doma pripravené jedlo, ktoré bude chutiť mojim deťom a nechcem pri tom tráviť hodiny. Jablkový švédsky koláč je presne taký. Jablká a škorica, presne takto si predstavujem jesenný koláč. Chuťou mi veľmi pripomína jablkovú štrúdlu. Garantujem, že keď ho upečiete, bude chutiť všetkým, malým aj veľkým. A pokiaľ chcete bezlepkový, skúste strúhanku nahradiť bezlepkovou a pomletými orieškami.

Švédsky jablkový koláč

  • 7-8 jabĺk- nastrúhaných na hrubo
  • asi 80 g strúhanky /môže byť aj bezlepková/
  • pomleté orechy /nemusia byť/
  • 80 g masla
  • 1 škoricový cukor

akákoľvek forma na pečenie, ja som použila okrúhlu 26 cm

Formu si vymastíme kúskom masla a vysypeme ju strúhankou. Na strúhanku navrstvíme nastrúhané jabĺčka, ja som z nich predtým ešte čiastočne vytlačila šťavu, aby neboli príliš mokré a posypeme škoricovým cukrom. Znovu zasypeme strúhankou /len jemnú vrstvu/ a zopakujeme jabĺčka, cukor a strúhanku. Opakujeme vrstvy podľa veľkosti formy, množstva jabĺk a strúhanky. Posledná vrstva by mala byť strúhanka, na ktorú poukladáme na plátky nakrájané maslo a zasypeme škoricovým cukrom.Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry 200°C/asi 45 min. 
a tá vôňa pri pečení...

Krásny víkend priatelia!

Biba

You Might Also Like

4 komentárov

  1. To vypadá luxusně, o víkendu vyzkouším, jablíček máme dost. Díky za recept.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. vyzerá veľmi dobre, určite vyskúšam, máme teraz milión jabĺk :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Bibka, robím niečo podobné, len s múkou. Ale určite vyskúšam aj zo strúhankou. Andrea

    OdpovedaťOdstrániť

hand-made návody

Celkový počet zobrazení stránky

Top kulinárske blogy
Follow on Bloglovin

Subscribe