Zmes na špagety bez mäsa

10:41




Krásny pondelok priatelia! Po malej pauze som späť s rýchlym, bezmäsitým receptom. Tiež máte pocit, že mäso konzumujete viac ako je zdravé? Zaviedla som doma pár nových receptov, v ktorých sa bez mäsa zaobídu aj moji mäsožravci. Vždy keď nájdem nejaký zeleninový recept a ktorý chutí aj mojim deťom mám neskutočnú radosť. Jedným takým receptom je aj paradajková zmes na špagety s červenou šošovicou, ktorú si veľmi obľúbili. 
Červenú šošovicu rada pridávam do jedálnička pre jej vysoký obsah vitamínov skupiny B, lecitínu, fosforu, horčíku, vápniku a železa. Jej príprava je jednoduchá, na rozdiel ostatných strukovín ju netreba namáčať a uvarená je za 10 minút. 


Paradajková zmes na špagety
4 porcie
  • konzerva lúpaných, krájaných paradajok
  • 2 väčšie mrkvy- na jemno nastrúhané
  • 1 cibuľa
  • 150 g červenej šošovice
  • soľ
  • cesnak-nakrájaný,alebo pretlačený
  • bylinky
  • 1 PL olivový olej
Na oleji si speníme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme nastrúhanú mrkvu, soľ, premiešame a podlejeme vodou /asi 1,5 dcl/. Necháme prevrieť a primiešame paradajky, cesnak a bylinky. Po desiatich minutách pridáme prepláchnutú červenú šošovicu a spolu ešte dusíme aspoň 10 minút. Na záver ešte dochutíme podľa potreby soľou, alebo pridáme čili. 

Podávame s uvarenými cestovinami.


Dobrú chuť!

Prajem úspešný týždeň
Biba

You Might Also Like

5 komentárov

  1. To je super recept a přitom jednoduchý. Určitě vyzkouším

    OdpovedaťOdstrániť
  2. mňam! vyzerá to úplne skvelo :) určite niekedy vyskúšam :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. mňam skvelý recept! Vyzerá to veľmi dobre

    OdpovedaťOdstrániť
  4. To vypadá jako dobrota. Dnešní večeře je tedy jasná :-D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. akurat rozmyslam co spravim s novou cervenou sosovicou, dakujem vyborny recept :)

    OdpovedaťOdstrániť

hand-made návody

Celkový počet zobrazení stránky

Top kulinárske blogy

Subscribe