Rebarborový koláč

8:37

Neskutočné ako ten čas letí. Už je tu (konečne) piatok a ja pre zachovanie tradície pridávam dnes recept na koláč. Rebarborový. Z detstva si dobre pamätám na rebarborový kompót, ktorý nám mama robievala každý rok, keď bola rebarbora v sezóne. Milovala som tú sladko-kyslú chuť, dokonca môžem povedať, že bol mojim najobľúbenejším. Teraz, keď mám deti a zoženiem rebarboru, okrem kompótu im upečiem aj koláč. Napríklad tento voňavý s posýpkou. Recept je veľmi jednoduchý, nenáročný na suroviny, tak ak sa vám podarí zohnať ešte rebarboru, skúste ho cez víkend deťom upiecť. Možno to bude práve ten koláč, ktorý im na dlho utkvie v pamäti a v dospelosti im bude pripomínať detstvo.

Rebarborový koláč
1 šálka= 2,5 dcl


  • 2 šálky polohrubej múky
  • 1/2 šálky trstinového cukru
  • 1/2 šálky oleja
  • 2 malé biele jogurty
  • 1 prášok do pečiva
  • 2 vajcia
  • rebarbora 500g /očistená a nakrájajaná na malé kúsky/
Posýpka
4 PL celozrnnej krupice
3 PL trstinového cukru
2 PL masla

Rúru si zapneme a necháme ju vyhrievať na 160°C.Vajcia si vymiešame s cukrom, primiešame múku, jogurty, olej a prášok do pečiva. Vymiešame cesto, ktoré nalejeme na plech vytretý maslom /alebo použijeme papier na pečenie/. Na vrch naukladáme nakrájanú rebarboru a na vrch ešte dáme posýpku, ktorú si pripravíme zmiešaním múky, cukru a masla. Pečieme pri 160°C asi 40-45 minút

 


Dobrú chuť a krásny víkend!
Biba

You Might Also Like

2 komentárov

hand-made návody

Celkový počet zobrazení stránky

Top kulinárske blogy

Subscribe