lososovo-špenátové mafiny bez múky
22:48
Po malej, krátkej pauze som späť aj s novým receptom, malými, luxusnými, slanými koláčikmi. Tieto moje lososovo-špenátové mafiny majú hneď niekoľko využití: ako chutná desiata, ľahká večera, pestré raňajky, alebo ako pohostenie pre nečakanú návštevu. A budú chutiť vždy a všetkým, prísahám!
Lososovo-špenátové mafiny
6 ks
3 zemiaky /nastrúhané nahrubo/
3 vajíčka
150 ml mlieka
100 g údeného lososa
baby špenát
100 g syr-nastrúhaného
soľ
korenie, cesnak, bylinky
olej
Zapneme si rúru a vyhrejeme ju na 200°C. Na panvicu si dáme trochu oleja, pridáme nastrúhané zemiaky, posolíme ich a za stáleho miešania pomaly opekáme. Zemiaky nemusia byť celkom prepečené, stačí im len asi 10 minút, aby získali peknú farbu. Formu na mafiny si vymastíme tukom /maslom, alebo olejom/ a asi do 1/3 naplníme opečenými zemiakmi. Vo väčšej mise si vyšľaháme vajcia a mlieko, pridáme soľ, nastrúhaný syr, nakrájaného lososa na kúsky a špenát. Vajíčkovú zmes vlejeme do formičiek na zemiakovú vrstvu a dáme piecť 200°C/20-25 minút.
Zapneme si rúru a vyhrejeme ju na 200°C. Na panvicu si dáme trochu oleja, pridáme nastrúhané zemiaky, posolíme ich a za stáleho miešania pomaly opekáme. Zemiaky nemusia byť celkom prepečené, stačí im len asi 10 minút, aby získali peknú farbu. Formu na mafiny si vymastíme tukom /maslom, alebo olejom/ a asi do 1/3 naplníme opečenými zemiakmi. Vo väčšej mise si vyšľaháme vajcia a mlieko, pridáme soľ, nastrúhaný syr, nakrájaného lososa na kúsky a špenát. Vajíčkovú zmes vlejeme do formičiek na zemiakovú vrstvu a dáme piecť 200°C/20-25 minút.
Tie mafiny sú také fotogenické! Najviac sa mi páči, že sa dá do nich prepašovať aj menej lákavá zelenina pre deti. Výborné by boli napríklad s nadrobno nasekanou brokolicou, alebo nastrúhanou mrkvou, čo poviete?
Dobrú chuť!
Biba
1 komentárov
Aj s mrkvou, aj s brokolicou by boli fajn:-) vyzerajú úžasne!
OdpovedaťOdstrániť