lososovo-špenátové mafiny bez múky

22:48

Po malej, krátkej pauze som späť aj s novým receptom, malými, luxusnými, slanými koláčikmi. Tieto moje lososovo-špenátové mafiny majú hneď niekoľko využití: ako chutná desiata, ľahká večera, pestré raňajky, alebo ako pohostenie pre nečakanú návštevu. A budú chutiť vždy a všetkým, prísahám! 

Lososovo-špenátové mafiny

6 ks

3 zemiaky /nastrúhané nahrubo/
3 vajíčka
150 ml mlieka
100 g údeného lososa
baby špenát
100 g syr-nastrúhaného
soľ
korenie, cesnak, bylinky
olej

Zapneme si rúru a vyhrejeme ju na 200°C. Na panvicu si dáme trochu oleja, pridáme nastrúhané zemiaky, posolíme ich a za stáleho miešania pomaly opekáme.  Zemiaky nemusia byť celkom prepečené, stačí im len asi 10 minút, aby získali peknú farbu. Formu na mafiny si vymastíme tukom /maslom, alebo olejom/ a asi do 1/3 naplníme opečenými zemiakmi. Vo väčšej mise si vyšľaháme vajcia a mlieko, pridáme soľ, nastrúhaný syr, nakrájaného lososa na kúsky a špenát. Vajíčkovú zmes vlejeme do formičiek na zemiakovú vrstvu a dáme piecť 200°C/20-25 minút.



Tie mafiny sú také fotogenické! Najviac sa mi páči, že sa dá do nich prepašovať aj menej lákavá zelenina pre deti. Výborné by boli napríklad s nadrobno nasekanou brokolicou, alebo nastrúhanou mrkvou, čo poviete?

Dobrú chuť!

Biba

You Might Also Like

1 komentárov

  1. Aj s mrkvou, aj s brokolicou by boli fajn:-) vyzerajú úžasne!

    OdpovedaťOdstrániť

hand-made návody

Celkový počet zobrazení stránky

Top kulinárske blogy

Subscribe