morčacie stehno na horčici
11:05Neviem ako vy, ale ja akonáhle sa ochladilo, mám miesto šalátov chuť na domáce, klasické varené jedlo. Napríklad na také morčacie stehno na slaninke a horčici. Morku som si obľúbila, najčastejšie kupujem horné morčacie stehno bez kosti a pripravujem ho na asi milión spôsobov. Dokonca je vynikajúce aj na guláš.
Morčacie stehno na slaninke a horčici.
- morčacie stehno horné bez kosti asi 0,9 kg /niečo okolo kg- kupujem balené, chladené/
- 1 cibuľa
- oravská slaninka 100 g
- 2 PL horčica
- 2 PL kyslá smotana
- olej
- soľ, červená sladká paprika,
- 1 čl kurkuma /nemusí byť, ale dodá farbu a šmrnc/
Najskôr si na oleji opražíme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme trošku papriky, soľ a miešame. Na tento základ dáme orestovať nakrájanú slaninku a mäso nakrájané na kocky, miešame a opekáme, pokiaľ sa mäso nezatiahne a zbledne. Osolíme, pridáme kurkumu, premiešame, zalejeme vodou /asi tak 0,5 l/a prikryjeme. Mäso dusíme až pokiaľ nie je mäkké a objem vody sa zredukuje vyvarením. Na záver pridáme k mäsu horčicu, ktorú vmiešame do šťavy a rovnako primiešame aj smotanu. Podávame s ryžou.
Celé to má vynikajúcu chuť, mäso preberie arómu zo slaninky a horčica tomu dodá jemnú pikantnú chuť.
Tak čo, dali by ste si? Tiež máte chuť na niečo podobné, teplé a varené?
Želám pekný deň, priatelia
Biba
2 komentárov
Fantastické jedlo, u nás väčšinou s bravčového mäska ale samozrejme aj takto by mi chutilo...
OdpovedaťOdstrániťHa, dostala jsem hlad... Vypadá to božsky.
OdpovedaťOdstrániť