Slivkový crumble

17:51

Crumble. Za týmto názvom sa skrýva koláč zo zapečeného ovocia a posýpky z múky a masla. Ja som miesto múky použila pomleté ovsené vločky a ako ovocný základ slivky a sušené brusnice.
Recept spĺňa všetky kritéria na perfektný jesenný dezert. Je sladký, ovocný, šťavnatý, jednoduchý na prípravu a s ovsenými vločkami tak trochu aj zdravý. Dá sa jesť za tepla, ale aj vychladený, ideálny je aj na raňajky a s malou vrstvou vrstvou kyslej smotany , či jogurtu je dokonalý. Nedá sa síce krájať, je to skôr ten typ dezertu, ktorý sa naberá lyžicou, ale ani to mu neuberá na kráse a chuti.  

Slivkový crumble
1 šálka=/2,5dcl/
  • slivky asi 10 ks
  • sušené brusnice asi pol šálky
  • ovsené vločky mleté 2,5 šálky  
  • 100 g masla + trošku na vymazanie formy
  • 2 PL hnedého cukru
  • škoricový cukor
  • orechy /mleté, sekané, celé/- nemusia byť
  • kyslá smotana + čl medu
Formu si vymastíme maslom a na dno poukladáme nakrájané slivky a nasypeme brusnice. Zasypeme škoricovým cukrom. Na posýpku si pomelieme ovsené vločky, ktoré zmiešame s roztopeným maslom a cukrom. Vytvoríme si masu, ktorú prstami roztrúsime na vrstvu ovocia. Dáme piecť do vyhriatej rúry /200°C,asi 30 min./
Podávame s kyslou smotanou, ktorú si prisladíme medom.




Ak ste si ešte crumble nerobili, rozhodne to vyskúšajte, miesto sliviek skúste jablká, hrušky, alebo bezkôstkové hrozno. 

You Might Also Like

3 komentárov

hand-made návody

Celkový počet zobrazení stránky

Top kulinárske blogy
Follow on Bloglovin

Subscribe