Jahodový

22:47

Viete si predstaviť ideálnejší prázdninový koláč ako je jahodový? My sme si na prvý prázdninový víkend upiekli práve tento. Chrumkavý korpus z krehkého cesta, tvarohová plnka a celkom na vrch jahody poliate želatínou.

Jahodový koláč

Korpus

  • 250 g hladkej múky
  • 60 g práškového cukru
  • 125 g masla
  • 1 vajce
  • štipka soli
Plnka
  • 500 g jemný tvaroh
  • 1 kyslá smotana
  • 2 vajcia
  • 2-3 PL práškového cukru 
  • jahody 
  • červené tortové želé Dr. Oetker
Preosiatu múku, cukor, nakrájané maslo, soľ a vajce si zmiešame a vypracujeme cesto, ktoré si necháme odležať, najlepšie v chlade, 1 hodinu. Cesto si vyvaľkáme, preložíme do vymastenej tortovej formy, dno popicháme vidličkou, prečnievajúce okraje zrežeme. Na takto pripravené cesto dáme papier na pečenie a zaťažíme ho fazuľou. Predpečieme pri teplote 180 °C, 15 minút.
Na plnku zmiešame tvaroh, smotanu, vajcia a cukor. Na predpečený korpus vylejeme plnku a zapečeme ešte ďaľších 30 minút.


Po upečení necháme koláč vychladnúť. Po vychladení na vrch poukladáme jahody a polejeme želatínou, ktorú si pripravíme podľa návodu.
Krásne prázdniny a užite si ich naplno! Snáď aj počasie sa zlepší...
Biba

You Might Also Like

8 komentárov

  1. Bíba,
    pro mne jahodový koláč=léto!!!
    A tenhle vypadá fantasticky- moc děkuji za recept.
    I Ty si užij nádherné prázdniny a léto :o))
    krásný den
    Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
  2. mňaaaaaaam

    http://anetabjelakova.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  3. no nemohla som ja dnes kúpiť tie krásne veľké jahody? Hned by som vedela, čo urobím...úžasna osviežujúca tortička.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Hmm..vypadá moc dobře,děkuji za recept určitě vyzkouším..Jinak krásný blog :)
    http://the-original-world.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť

hand-made návody

Celkový počet zobrazení stránky

Top kulinárske blogy

Subscribe