Zelerové hranolky

22:56


Nikdy by som nepovedala, že mi zeler tak zachutí. Počas minulého mesiaca sme ho jedli takmer každý deň a vo všetkých podobách, v polievke, vo fašírkach, alebo ako chutné hranolky. Zelerové hranolky sú zaujímavou obmenou tých zemiakových. Navyše zeler je zdravý, obsahuje horčík, železo, zinok, meď, sodík, draslík, vitamín C a iné. Čistí pečeň a obsahuje éterické oleje, ktoré pôsobia antimykoticky a antibaktériálne.
V pôvodnom recepte sa nakrájané zelerové hranolky vysmážali na oleji. Ja ich jednoducho pečiem v rúre, sú tak zdravšie, ale aj príprava je jednoduchšia.

Zelerové hranolky
  • 1 väčší zeler
  • soľ
  • olivový olej
  • sušená zelerová vňať
Zeler očistíme, nakrájame na hranolčeky a poukladáme ich na plech s papierom na pečenie. Hranolky osolíme, pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť na 200 °C do zhnednutia.
Sú perfektné ako príloha k mäsu, ale aj ako samotné spolu s jogurtovo-cesnakovým dresingom.

You Might Also Like

20 komentárov

  1. Biba, super, zelerové hranolky mám veeeľmi rada :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mňam, děkuji za tip, určitě to zkusím! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. skús, možno ti zachutia tak ako nám doma... nie každému chutia, zeler je dosť aromatický :)

      Odstrániť
  3. fiiha tak toto si neviem ani len predstavit..:) ja totiz zeler moc nemusim :) ale urcite to bolo fajnove.. mozno raz, ked naberiem odvahu vyskusam :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. smelo do toho, nemáš čo stratiť! a možno ti zachutia :))))

      Odstrániť
  4. no mne to nezachutilo. skúšala som asi pred rokom a aj naposledy :D musela som to veľmi namáčať do dresingu, aby som to vôbec zjedla (keďže to bola moja jediná večera)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. zeler nechutí každému, ja to mám s cviklou... :)

      Odstrániť
    2. vidíš..a ja zasa milujem pečenú cviklu (ako zemiaky nakrájanú na mesiačiky :D)

      Odstrániť
  5. Už jsem je jedla a sice je chuť trochu neobvyklá (čekala jsem trochu víc "hranolky" :D), ale kupodivu mi zachutnaly :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. no tak ja som zeler len pekne nakrájala na hranolky, nahádzala na plech....aj bez papiera....posypala koreninovou zmesou na americké zemiaky a šupla do rúry :) boli perfektné

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Celer moc ráda nemám, ale celerové hranolky naprosto zbožňuji!!:-))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ani ja som ho nemala, ale celkom som mu prišla na chuť :)

      Odstrániť
  8. Vyzerajú velmi dobre!
    http://deerdeerdeerdeer.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť

hand-made návody

Celkový počet zobrazení stránky

Top kulinárske blogy
Follow on Bloglovin

Subscribe