Carrot cake alebo Mrkvový koláč
22:08
Mrkvový koláč s polevou "cream cheese "
Korpus
- 3 vajcia
- 3 polievkové lyžice kryštáľového cukru
- 4 polievkové lyžice slnečnicového oleja
- 1/2 Kondenzované mlieko sladené /Salko/
- 150 g polohrubá múka
- 1/2 balíčka prášku do pečenia
- 1 lyžička citrónová šťava
- 1 lyžička citrónová kôra
- 1/2 hrnčeka hrozienok
- 1/2 hrnčeka orieškov posekaných
- 1/2 hrnčeka mletých / vlašské, mandle.../
- 2 veľké mrkvy /strúhané/
Poleva
- 200 g "cream cheese" / Lučina, Philadelphia, smotanová nátierka.../
- zvyšná 1/2 kondenzovaného mlieka
Postup:
Vyšľaháme si vajcia spolu s cukrom elektrickým šľahačom do hustej peny. Pridáme olej, 1/2 konzervy kond. mlieka, múku, prášok do peč. znova zašľaháme,na koniec pridáme strúhanú mrkvu,citrónovú šťavu a kôru, oriešky, hrozienka, prípadne iné sušené ovocie.Pečieme 180°C/ 45-50 min.
Na polevu si vymiešame syr so zvyšnou polovicou kondenzovaného mlieka, pre pikantnejšiu chuť môžeme pridať lyžičku citrónovej šťavy.
Dobrú chuť
Biba
3 komentárov
Vypadá náramně ! Na nějaký mrkvový koláč se chystám, děkuju za tip ;)
OdpovedaťOdstrániťIlona
Určite vyskusaj, je super! Dakujeme za navstevu
OdstrániťPráve som upiekla koláčik, len ho mám nejaký suchý :( Neviem čím to je? Možno množstvom mrkvy...Ak ho budete piecť, prosím odvážili by ste mi koľko gramov mrkvy tam dávate. Ďakujem, Jana
OdpovedaťOdstrániť