Torta "Pina colada"

22:57


Kombinácia ananás-kokos. Torta s píchuťou leta.  Ja viem, zajtra bude jesenná rovnodennosť, čiže oficiálne sa leto končí, ale aj napriek tomu vám posielam malú, sviežu a tak trochu letnú inšpiráciu.


Torta "Pina colada"

Korpus
  • 6 vajec
  • 6 polievkových lyžíc kryštáľového cukru
  • 10 polievkových lyžíc polohrubej múky
  • 1/2 balíčka prášku do peč.

Krém
  • Pudingový prášok /Kokosový, alebo vanilkový/
  • mlieko
  • cukor
  • 250 g masla
  • ananásový kompót 
  • kokosové mlieko
  • strúhaný kokos na posypanie asi 2 PL

Korpus 

Celé vajcia si vyšľaháme s cukrom, ja používam elektrický šľahač a šľahám aspoň 3 min. /Kryštáliky cukru pekne našľahajú vajcia do hustej peny a preto netreba oddeliť žĺtka od bielok/. 
K vyšľahanému krému pridáme múku, prášok do pečenia a ešte chvíľu šľaháme. Cesto nalejeme do tortovej formy vystanej papierom na pečenie a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry /180°C, 35-40 min pokiaľ nebude aj stred prepečený/

Krém

Na krém si uvaríme puding, osladíme ho podľa chuti a necháme ho vychladiť. K pudingu primiešame maslo, vyšľaháme s el. šľahačom a dáme zachladiť do chladničky.
Korpus si prerežeme 3x. Každú časť si postupne natrieme krémom a na krém poukladáme nakrájané kúsky ananásu, takto postupujeme aj s ďaľšou vrstvou a na poslednú vrstvu natrieme len krém, rovnako aj boky torty. Na vrch torty navrstvíme šľahačku, ktorú si vyšľaháme z kokosového mlieka /kľudne môžete použiť aj klasickú šľahačku/. Kokosové mlieko si predtým ako ho budete šľahať dajte cez noc do chladničky stuhnúť. Po vychladení spodnú, tekutú, časť zlejeme a šľaháme len tú stuhnutú časť.
Na šľahačku poukladáme nakrájaný ananás a posypeme kokosom.

Dobrú chuť

You Might Also Like

17 komentárov

  1. To by bylo něco pro mého muže, ten koktejl miluje a sladké pečené taky :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Bibka, po vzhliadnutí fotiek a prečítaní receptu sa mi hneď zbehli slinky. Vďaka opäť za úžasný recept. Andrea

    OdpovedaťOdstrániť
  3. no to je nádhera a určite je to aj skvelé. ja milujem kokos v každej podobe, aj piňacoladu si občas dám (ešte lepšia by teda bola mojito torta :D :D)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. hmmm to by bolo zaujímavé...aj to sú dobré prísady :)

      Odstrániť
  4. Fotka svádí úplně se do dortu pustit, mnam :))))

    OdpovedaťOdstrániť
  5. fúha tak to vyzerá fakt uzasne :)
    uplny top chvalim ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Biba, uf uf, jak lákavé a neodolatelné :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Bibka, vyzerá božsky, hneď by som si dala...

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Nejlepší kombinace! Krásný recept, jako vždy Bibo:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. TO je nádheraa :) zbožňujem piňakoládové veci a momentálne som zháňala nejakú dobrú plnku na piškótu, ďakujem za tip:))

    Pozývam ťa na moju GIVEAWAY - Rexona dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Možem sa opýtať, v akej veľkej forme si piekla? Ďakujem :)

    OdpovedaťOdstrániť

hand-made návody

Celkový počet zobrazení stránky

Top kulinárske blogy
Follow on Bloglovin

Subscribe