korenený hruškový koláč s čokoládou
21:52
Pikantný, sladký, šťavnatý s hrubou vrstvou čokolády.Taký je tento hruškový koláčik.
Korenený hruškový koláčik s čokoládou
- 2 vajcia
- 4 PL kryštálový cukor
- 2 čl kakao
- 2 šálky polohrubej múky
- 1/2 šálky oleja
- 1/2 šálky mlieka
- 1/2 balíčka kypriaceho prášku do perníka
- škoricový cukor
- hrušky 3-4 ks
- čokoláda na varenie 200 g
- 100 g masla
Celé vajcia si vyšľaháme elektrickým šľahačom spolu s cukrom do peny. Pridáme múku, mlieko, olej, kakao, kypriaci prášok. Cesto nalejeme do formy /zvolila som tortovú/. Na vrch poukladáme hrušky ošúpané a pokrájané na kúsky, ktoré posypeme škoricovým cukrom a dáme piecť /160°;asi 45 min, pokiaľ aj stred koláča nebude prepečený./
Po upečení koláč necháme vychladnúť a polejeme čokoládovou polevou, na ktorú si rozpustíme čokoládu a zmiešame ju s maslom.
Dobrú chuť
22 komentárov
No, mám štěstí, že jsem po snídani, jinak bych tady musela okousat ten monitor, takhle jen tichounce a neškodně slintám:-)
OdpovedaťOdstrániťno najhoršie je si pozerať fotky s maškrtami večer :)))))
OdstrániťOvšem, tohle je nádhera, koláč přesně pro mě!:-))
OdpovedaťOdstrániťďakujem Jani :)
OdstrániťTak to je znamení, právě jsem si domů přinesla čtyři hrušky - jejich osud je zpeče(tě)n!!! Děkuju. A ta druhá fotka? Nejkrásnější!!!
OdpovedaťOdstrániťdúfam, že bude chutiť :)
Odstrániťhned by som si dala:)))))mnam
OdpovedaťOdstrániť:))))
OdstrániťHruška s cokoladou! Mňam :-) vyzerá to skvele, vďaka za recept, určite skúsim :-)
OdpovedaťOdstrániť:) teším sa, dúfam, že bude chutiť :)
Odstrániťtakéto tiež najradšej pečiem, sú aj u nás obľúbené :-).....krásne fotky, koláč sa ti perfektne vydaril! :-)
OdpovedaťOdstrániťďakujem...áno toto sú tie obľúbené u detí a navyše, keď sa tam pridá ovocie a čokoláda, kto by odolal? :)
OdstrániťMňam, mám hlad!! :) Nebo je to převlečená chuť ?! Who know!
OdpovedaťOdstrániť...alebo smäd? :))))
OdpovedaťOdstrániťJak chutnají pečené hrušky? Já si to nemůžu vybavit a chtěla bych zkusit hruškový koláč upéct, ale bojím se, že by to nikdo nejedl....
OdpovedaťOdstrániťmě se teda sbíhají sliny jen když to vidím! :)
Luxusní, ukládám mezi recepty na gastronomický večírek... :o)
OdpovedaťOdstrániťAhoj.kolacik som dnes piekla podla tvojho receptu. Musela som pridať viac mlieka pravdepodobne preto lebo vajcia boli malé a tým pádom bolo cesto veľmi huste. Ak by som ho piekla v budúcnosti takisto by som pridala viac cukru. Na môj kus je malo sladky. Tiež neuvadzas či si vymastila a vysypala formu mukou predtým ako si tam vyliala cesto.
OdpovedaťOdstrániťahoj som rada že si vyskúšala, máš pravdu možno toho cukru je menej, ale sladké hrušky v kombinácii s hrubou vrstvou čokolády to dúfam vynahradili :)))
Odstrániťa este formu, vždy vystielam papierom na pečenie, odstrihnem si kruh na spodok a na boky taký dlhší pás...a nemusíš potom formu drhnúť :)
a ešte som zabudla je tam aj ten škoricový cukor a ten je dôležitý... daj si ho podľa chuti :)
OdstrániťEšte sa chcem spýtať v akej rure pecies?
OdpovedaťOdstrániťmám elektrickú
OdstrániťKypriaci prášok do perníka robí zázraky, veru som už takisto objevila. Ale táto neskutočná kombinácia (hruška vs čokoláda) znie neskutočne lákavo! Určite vyskúšam.
OdpovedaťOdstrániťAČ