Zapečený baklažán s paradajkou

21:33


Jedlo ako stvorené na letné dni. Jednoduché, voňavé, pestré a veľmi chutné. Mäsožravcom možno bude chýbať mäso, ale kto chce,  môže medzi paradajky a baklažán dať zapiecť aj mleté mäsko a vznikne tak chutné a sýte jedlo. Ja som sa rozhodla tentokrát mäso vynechať a zapiecť len samotný baklažán s paradajkami.

Zapečený baklažán s paradajkou a s fetou
  • 2 stredne veľké baklažány
  • stredne veľké paradajky
  • bylinková soľ
  • cesnak 
  • feta
  • kyslá smotana


Baklažán nakrájame, nasolíme a necháme "vypotiť". "Vypotené" kolieska baklažánu si utrieme a na troške oleja trochu opečieme. Takto predpripravené ich naukladáme do zapekacej nádoby a poprekladáme nakrájanými paradajkami. Ochutíme bylinkovou soľou  a  cesnakom a na vrch navrstvíme kyslú smotanu, do ktorej sme  nakrájali fetu. Dáme piecť na 20 min.


Podávame s varenými zemiakmi, alebo len s bagetkou.


Dobrú chuť

You Might Also Like

23 komentárov

  1. Hmm zapečený lilek je vždycky naprosto dokonalá věc:) Vypadá to víc než dooobře !!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. môžem poprosiť o jednu porciu? :-) Fantasticky to vyzerá, mňam :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. žiaľ už nemáme, ale nabudúce...

      Odstrániť
  3. vyprazany baklazan mi babka robila piatok na obed ako jej novu specialitu:) chutilo! musim vyskusat aj tvoje!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Vyzerá to úplne suprovo, tak takéto ja môžem!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. uplne mi citas myslienky, ja sa chystam robit zapekanu cuketu :-)) tieto zeleninky ja veru mozem!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. také super letné jedlo :)

      Odstrániť
    2. hej, presne tak :-) super letne jedlo... cuketa, baklazan a podobne su u nas teraz domaci pankovia :-)

      Odstrániť
  6. Jej, další super tip! To si udělám na véču. Ještě mi od včera zůstalo půl mísy letního salátu, tak to bude mazec. :) Zeleninkové hody.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Nádhera, přesně můj styl!! To bych mohla jíst pořád:-))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. aj ja a hlavne teraz v lete, baklažán, cuketa a iné letné zeleniny dookola :)

      Odstrániť
  8. It looks so yummy! And thank you for sharing the recipe.
    I'm totally in love with your blog!
    I'm following you now (:

    When you have a time, come visit my blog too, and you can follow me if you like my post too. Keep contact!
    Stéph❀nie's Notebook

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hallo Stephanie,Thanks for visiting and following... I´ll visit your blog too...:)

      Odstrániť
  9. Hmmmm, tohle taky dělám....i když bez česneku a smetany, ale zato s opečenou cibulí. Myslím, že na každý způsob tohle prostě musí být mňamka. Nejlepší s toustem z bílého chleba nebo s ciabattou.
    Když to tak vidím, hned bych si dala:)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Mňam mňam, to vypadá velice chutně! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Teri, vyskusaj je to mnam :)

      Odstrániť

hand-made návody

Celkový počet zobrazení stránky

Top kulinárske blogy

Subscribe