Zapečený baklažán s paradajkou
21:33Jedlo ako stvorené na letné dni. Jednoduché, voňavé, pestré a veľmi chutné. Mäsožravcom možno bude chýbať mäso, ale kto chce, môže medzi paradajky a baklažán dať zapiecť aj mleté mäsko a vznikne tak chutné a sýte jedlo. Ja som sa rozhodla tentokrát mäso vynechať a zapiecť len samotný baklažán s paradajkami.
Zapečený baklažán s paradajkou a s fetou
- 2 stredne veľké baklažány
- 2 stredne veľké paradajky
- bylinková soľ
- cesnak
- feta
- kyslá smotana
Baklažán nakrájame, nasolíme a necháme "vypotiť". "Vypotené" kolieska baklažánu si utrieme a na troške oleja trochu opečieme. Takto predpripravené ich naukladáme do zapekacej nádoby a poprekladáme nakrájanými paradajkami. Ochutíme bylinkovou soľou a cesnakom a na vrch navrstvíme kyslú smotanu, do ktorej sme nakrájali fetu. Dáme piecť na 20 min.
Podávame s varenými zemiakmi, alebo len s bagetkou.
Dobrú chuť
23 komentárov
Hmm zapečený lilek je vždycky naprosto dokonalá věc:) Vypadá to víc než dooobře !!
OdpovedaťOdstrániťďakujem :)
Odstrániťmôžem poprosiť o jednu porciu? :-) Fantasticky to vyzerá, mňam :-)
OdpovedaťOdstrániťžiaľ už nemáme, ale nabudúce...
Odstrániťvyprazany baklazan mi babka robila piatok na obed ako jej novu specialitu:) chutilo! musim vyskusat aj tvoje!
OdpovedaťOdstrániťbaklažán je dobrota :)
OdstrániťVyzerá to úplne suprovo, tak takéto ja môžem!
OdpovedaťOdstrániťhej aj ja :)
Odstrániťuplne mi citas myslienky, ja sa chystam robit zapekanu cuketu :-)) tieto zeleninky ja veru mozem!
OdpovedaťOdstrániťtaké super letné jedlo :)
Odstrániťhej, presne tak :-) super letne jedlo... cuketa, baklazan a podobne su u nas teraz domaci pankovia :-)
OdstrániťJej, další super tip! To si udělám na véču. Ještě mi od včera zůstalo půl mísy letního salátu, tak to bude mazec. :) Zeleninkové hody.
OdpovedaťOdstrániťdúfam, že ti bude chutiť :)
OdstrániťNádhera, přesně můj styl!! To bych mohla jíst pořád:-))
OdpovedaťOdstrániťaj ja a hlavne teraz v lete, baklažán, cuketa a iné letné zeleniny dookola :)
Odstrániťvypadá to hodně dobře:)
OdpovedaťOdstrániťdíky, je to výborné :)
OdstrániťIt looks so yummy! And thank you for sharing the recipe.
OdpovedaťOdstrániťI'm totally in love with your blog!
I'm following you now (:
When you have a time, come visit my blog too, and you can follow me if you like my post too. Keep contact!
Stéph❀nie's Notebook
Hallo Stephanie,Thanks for visiting and following... I´ll visit your blog too...:)
OdstrániťHmmmm, tohle taky dělám....i když bez česneku a smetany, ale zato s opečenou cibulí. Myslím, že na každý způsob tohle prostě musí být mňamka. Nejlepší s toustem z bílého chleba nebo s ciabattou.
OdpovedaťOdstrániťKdyž to tak vidím, hned bych si dala:)
áno, áno s ciabattou...mňam...:)
OdstrániťMňam mňam, to vypadá velice chutně! :)
OdpovedaťOdstrániťĎakujem Teri, vyskusaj je to mnam :)
Odstrániť