Gaštanové rohlíčky

21:05

Recept na gaštanové rohlíčky mám z knihy "Recepty starého Prešporku". Páčil sa mi ten nápad použiť gaštany do cesta, tak som sa rozhodla to vyskúšať. Čakala som niečo na spôsob vanilkových rožkov, ale namiesto orechov vo vnútri budú gaštany. Chutili však úplne inak, zaujímavo, každopádne sa experiment vydaril. Oproti pôvodnému receptu som použila na miesto uvarených gaštanov, gaštanové pyré a pridala som aj maslo, ktoré v recepte chýbalo.Vyšlo mi 40 ks menších rohlíčov, napriek tomu, že originál recept je na 16 kusov väčších rohlíkov. 

Gaštanové rohlíčky
  • 20 dkg uvarené gaštany /použila som gaštanové pyré/
  • 20 dkg polohrubá múka
  • 10 dkg práškový cukor
  • vanilkový cukor
  • 50 g masla
na obalenie: bielko, kryštáľový cukor

Z ingrediencií si vypracujeme cesto, ktoré si rozdelíme na 16 častí /ja som vyrobila 40 malých rohlíčkov/ a vytvarujeme si z nich rohlíčky. Tie si potrieme bielkom a obalíme v cukre. Dáme piecť na 200°C do ružova.



You Might Also Like

18 komentárov

  1. hmm to vypada lakave!
    http://sienastyle.blogspot.it/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mám rada všetko gaštanové. Musia byť výborné. Hneď si píšem recept.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Zase ty kaštany! :) Musím už je někdy ochutnat. :D
    Děkuji za inspiraci. ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. to gaštanové pyré je trochu ochutené /rumová a vanilková aróma/ ale také, ešte teplé, upečené mňaaam :)))))

      Odstrániť
  4. Jak furt koukám v obchodech na ty kaštany, vždycky si řeknu, že by mě zajímalo jak to chutná a ještě víc, jak to zapojit do pečení. :D Možná zkusím, chtěla jsem totiž dělat klasické, ale nevím, docela si mi to fotkami rozmluvila. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dá sa s nimi robiť všeličo aj na sladko aj slano, ale určite naj sú upečené :)

      Odstrániť
  5. Niečo podobné robievam, ach dala by som si, vyzerajú mňamkovo.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. sú krásne a lákavé, hneď by som sa ponúkla :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no oproti tvojim koláčikom vyzerajú až moc jednoducho, tie tvoje sú krásné :)

      Odstrániť
  7. Tak kaštanové jsem ještě neochutnala, ale musí být výborné, mňam...:))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. vyskúšaj sú zaujímavé, mám rada takéto staré recepty :)

      Odstrániť
  8. Mockrát děkuji za návštěvu a komentář :) Tak tenhle recept zase neznám já! Děkuji za inspiraci :-))

    OdpovedaťOdstrániť

hand-made návody

Celkový počet zobrazení stránky

Top kulinárske blogy
Follow on Bloglovin

Subscribe