Cícerový šalát s pečenou morkou

10:22


Nápad, ako sa dá cícer použiť okrem " humusu". Tento cícerový šalát je doplnený pečeným mäskom, jogurtovou zálievkou a cibuľkou a  zasýti na obed aj na večeru.
Morčacie mäso, či už sú to prsia, alebo stehno, používam často. Tentokrát som do šalátu použila vykostené horné morčacie stehno, ktoré som naložila do pácu a potom vcelku aj s kožou upiekla. Na pác som použila drvený cesnak, červenú papriku, zmes korenia /Grilovaný syr bez soli/ a soľ. Všetky koreniny som zmiešala s dvomi PL slnečnicového oleja, zmesou som ponatierala stehná a dala piecť. Upečené mäso chutí celkom ako bravčové pečené     mäso, len je oveľa zdravšie.

Cícerový šalát s pečenou morkou

  • cícer / konzerva, alebo uvarený/
  • jogurt
  • bylinková soľ, drvený sušený cesnak
  • pečené mäso
  • cibuľa /jarná cibuľka, alebo červená cibuľa/
  • olivový olej
Upečené mäso nakrájame, pridáme cícer, cibuľku, pokvapkáme  olivovým olejom a polejeme jogurtovou zálievkou, ktorú si pripravíme zmiešaním bieleho hustého / najlepšie domáci/jogurtu s bylinkovou soľou a cesnakom.

You Might Also Like

28 komentárov

  1. výborné, na letné dni ako stvorené, cícer mám veľmi rada, cez víkend výskúšam :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. zvyknem robievať cícerovú polievku a velmi sa mi aj tvoj šalát páči! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. na polievku sa aj ja chystám, ešte som nerobila, ale nejakú vymyslím :))))

      Odstrániť
  3. poslednu dobu aj my jeme vela ciceru:) aj surovy je dobry. tento recept vyzera genialne, niekedy vyskusam:))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. surový cícer určite nie je dobrý. akurát by si si na ňom vylámala zuby :-)

      Odstrániť
    2. možno taký pražený ako oriešky, ten by bol mňam :)

      Odstrániť
  4. mňáááám, hned bych si dala. škoda že nemám doma už pečenú morku. dneska večer už se s tím babrat nebudu, ale třeba zítra.. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. kľudne môžeš použiť aj iné mäsko, napr. také pečené kuriatko ak ti zostane :)

      Odstrániť
  5. Zlatá Bibo,
    ty jsi mi zase dodala kulinářskou kuráž ;-) - tuhle pochoutku musím vyzkoušet, vypadá tak neskutečně dokonale!! Já vím, že ti k tvým receptům píšu pokaždý to samý a nechci se opakovat, ale když ty to umíš tak nafotit, tak popsat, že jsem zkrátka vždycky nadšená! Třikrát zdar a třikrát hurá tvýmu blogu!
    Krásný blížící se víkend přeje Vivi

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ahoj Vivi, ty vždy vieš ako ma potešiť! kľudne mi to opakuj stále znova a znova, pekne sa to číta,... ďakujem a som naozaj poctenáááá :))))

      Odstrániť
    2. Milá moje, tak hlásím, že salát vyzkoušen a sklizen velký úspěch při sobotní rodinné večeři. Děkuju za báječnou inspiraci ;-)
      Vivi

      Odstrániť
  6. Ano nevíš jak dlouho se chystám na cizrnu :))) Až hamba!! Krásný recept a určitě mooc dobrý

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja sa chystám na nejakú cícerovú polievočku, ale teraz keď je tak teplo, tak u nás vedú šaláty na všetky možné spôsoby :)

      Odstrániť
  7. Tenhle recept se mi mooc líbí, vypadá to velmi zajímavě a myslím si, že bych také mohla vyzkoušet:-))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem Janinka :) určite skús :)))

      Odstrániť
  8. Milá Bibo, vypadá to úžasně.
    Jen malá otázka ohledně slovenštiny (za svou nevzdělanost se stydím a omlouvám): Co je to pečená morka? Morčacie maso? Nepředpokládám, že bys jedla morčata, ale fakt mi to hlava nedokáže přeložit:-D. Díky...:-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ahoj Lucka,nemáš sa za čo ospravedlňovať....morka je po česky krůta, nie morčata nejem :))))

      Odstrániť
    2. Jo, krůta! No tak to by mě nenapadlo ani po hodinách přemejšlení:-D
      Díky, už jsem zase o něco chytřejší!

      Odstrániť
  9. toto sa aj mne paci .) u nas mam rada cicer iba ja, ale dobry napad, ako vyuzit zvysky z peceneho maska .-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. to je škoda, že cícer nikomu u vás nechutí, tak si sprav aspoň pre seba :)))

      Odstrániť
  10. Pečenou krůtu mám ráda, cizrnu mám ráda, jogurtovou zálivku mám ráda - ale dát to všechno dohromady mě nikdy nenapadlo. :-) Díky za recept, vyzkouším.

    OdpovedaťOdstrániť
  11. hmmmm...hned mam na takovou dobrotu strasnou chut. Nesmim uz nikdy chodit na tvuj blog pred veceri:)
    Jak to delas, ze mas ty dobroty, vzdycky tak krasne vyfocene, az se nam vsem opravdu sbihaji sliny!!!
    CHIC SICILY

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem, to sa tak dobre číta...:)

      Odstrániť
  12. mnam vypada to velice chutne uplne si ve me vyvolala chute! :-D

    OdpovedaťOdstrániť

hand-made návody

Celkový počet zobrazení stránky

Top kulinárske blogy

Subscribe