ovsené koláčiky

7:44

Krásny deň priatelia! Pred nami je víkend a ja mám pre vás opäť inšpiráciu na koláčik. Tentokrát to bude raňajkový koláčik z ovsených vločiek. Je to presne ten typ koláča, ktorý môžem upiecť kedykoľvek a zo surovín, ktoré mám vždy doma. Chuťou mi koláčiky pripomínajú anglické scones a pokiaľ máte radi sladké raňajky, tak tento recept bude pre vás. Je to taký kompromis medzi kašou z ovsených vločiek a sladkého raňajkového pečiva. Ideálne podávané s kávou, alebo s čajom s mliekom, či samotným mliekom.

Koláčiky z ovsených vločiek
šálka=2,5 dcl
menší plech /forma 20x30 cm/
  • 1 šálka mlieka 
  • 1 šálka ovsených vločiek
  • 1 šálka polohrubej špaldovej múky
  • 1/2 šálky hrozienok
  • 1/2 bal. prášku do pečiva
  • 1/2 šálky trstinového cukru
  • 50 g masla (roztopené)
  • štipka soli
  • šťava z pomaranča 
Rúru si predhrejeme na 180°C. Ovsené vločky a hrozienka vysypeme do väčšej nádoby zalejeme mliekom a necháme aspoň 15 minút napučať. Po 15 minútach k vločkám pridáme múku, prášok do peč., cukor, maslo, štipku soli aa pomarančovú šťavu. Cesto zamiešame a vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Dáme piecť na 30 minút. Ak je aj stred upečený /test špajlou/, koláč vyberieme a vychladený krájame na malé kúsky.

Ideálne na nedeľné raňajky! 
Užite si víkend, pokiaľ budete v Bratislave určite si nenechajte ujsť nejakú akciu v rámci Bratislava pre všetkých!

Biba

You Might Also Like

1 komentárov

  1. Bardzo apetyczne i dodatkowo zdrowotne, podziwiam kulinarny szyk i pomysłowość.
    Uszanowanie Biba!

    OdpovedaťOdstrániť

hand-made návody

Celkový počet zobrazení stránky

Top kulinárske blogy

Subscribe