Basmati ryža na kari

12:37

Dnešný recept bude opäť minimalistický. Môžete si ho spraviť ako prílohu, ale ja takto pripravenú ryžu jem ako hlavné jedlo. Výborné jedlo ako obed do práce, ktoré si večer rýchlo pripravíte a ráno zbalíte do krabičky. 

Kari ryža s pórkom
pre 2 osoby
1 šálka = 2,5dcl

  • 1 šálka basmati ryže 
  • olivový olej
  • 1 ks pór
  • kukurica /mrazená, alebo v konzerve/
  • 1 čl kari
  • soľ

Najprv si uvaríme ryžu: šálku ryže si premyjeme vodou, dáme do hrnca, zalejeme vodou /2 šálky/, osolíme a dáme neprikryté variť. Keď voda začne vrieť, stiahneme plameň na minimum, prikryjeme pokrievkou a varíme asi 15-20 min. pokiaľ sa všetka voda nevsiakne do ryže a ryža bude mäkká.
Na panvici si zohrejeme asi 1/2 Pl oleja a pridáme kari a miešame, prisypeme umytý a nakrájaný pór, osolíme a chvíľočku pomaly opekáme / pokiaľ použijeme mrazenú kukuricu opekáme ju spolu s pórom/, pridáme kukuricu a ryžu a spolu ešte premiešame a asi 5 minút opekáme.
Keďže ja milujem pikantné jedlo, ja si ešte pridávam čili, alebo čili omáčku, ale to už nechám na vás.

ryžu používam Basmati natural, ale môžete použiťaj bielu basmati
Krásna farba čo poviete, tak ak nesvieti slnko vonku, vytvorte si aspoň takéto krásne slnečné jedlo!

Krásny deň priatelia!
Biba

You Might Also Like

2 komentárov

hand-made návody

Celkový počet zobrazení stránky

Top kulinárske blogy

Subscribe