rýchla večera...

15:53

Ako už názov napovedá, bude to rýchla večera. Kuracie prsia pečené /vlastne aj trochu dusené/ v sáčku so slaninkou a sušenými slivkami. Je to presne ten typ jedla, ktorý môžete pripraviť hneď po príchode z práce. Len to šupnete do trúby a môžete robiť kopec iných vecí popri, dať si sprchu, kontrolovať domáce úlohy školákovi, vyvesiť práčku, alebo len tak si vyložiť nohy a prečítať si časopis...


Kuracie prsia pečené v sáčku so slaninkou a slivkami

  • kuracie prsia bez kože  2 ks /1ks na osobu/
  • 3-4 plátky slaninky /anglická, alebo oravská/
  • sušené slivky 4-5 ks podľa chuti
  • soľ
+ sáčok na pečenie 

Umyté prsia nasolíme /stačí trošku, slaninka je slaná dosť.../, obalíme slaninkou a spolu so slivkami vložíme do sáčku, ktorý zavrieme a jemne popicháme nožom, aby pri pečení mohla unikať.Pečieme pri 200°C asi tak 35-40 min.Po upečení treba dávať pozor pri otváraní sáčku, uniká horúca para.

Mäsko je po upečení mäkké a šťavnaté a bez slaninky si dovolím povedať aj diétne. Slaninka dodá jemnú zaúdenú chuť a slivky zase sladkosť. Ideálna príloha je šalát, alebo dusená zelenina, ale aj zemiakové pyré,alebo hranolky sú fajn. Skrátka podľa chuti.

Dobrú chuť
a úspešný pracovný týždeň bez stresu

Biba

You Might Also Like

0 komentárov

hand-made návody

Celkový počet zobrazení stránky

Top kulinárske blogy

Subscribe