Opekané ryžové rezance so zeleninou a s tofu
18:01Toto jedlo pripravujem od oka, ale 1 tofu a jeden balík zeleniny je asi na štyri porcie. /podľa chuti a hladu/
Opekané ryžové rezance s tofu a zeleninou.
- ryžové cestoviny /tie široké/
- tofu neúdené
- mrazená zelenina /ázijská/
- sezam
- sójová omáčka
- trochu oleja /arašídový, sezamový,.../
- soľ na dochutenie kto by potreboval, ale pozor, sójová omáčka je dosť slaná!
Najskôr si nakrájané tofu na plátky naložíme do sójovej omáčky. Na jedno tofu použijeme asi 5 PL. Medzitým si pripravíme cestoviny podľa návodu. Tofu vytiahneme z marinády a opečieme si ho vo woku na troške oleja. Pri opekaní ho môžeme zasypať sézamom a ak už je krásne zhnednuté z oboch strán, preložíme ho na tanier. Wok si vytrieme kuchynskou papierovou utierkou, aby sme zotreli prebytočný tuk a znovu vlejeme trochu oleja a opečieme zeleninu. Keď je opečená, vyberieme ju, wok znova utrieme od prebytočného oleja a posledný krát vlejeme olej do woku a opečieme rezance, pridáme zeleninu, pokvapkáme ešte sójovkou a hotovo!
Na tanier naložíme rezance so zeleninou a na vrch poukladáme opečené tofu.
0 komentárov