Jahodový

22:47

Viete si predstaviť ideálnejší prázdninový koláč ako je jahodový? My sme si na prvý prázdninový víkend upiekli práve tento. Chrumkavý korpus z krehkého cesta, tvarohová plnka a celkom na vrch jahody poliate želatínou.

Jahodový koláč

Korpus

  • 250 g hladkej múky
  • 60 g práškového cukru
  • 125 g masla
  • 1 vajce
  • štipka soli
Plnka
  • 500 g jemný tvaroh
  • 1 kyslá smotana
  • 2 vajcia
  • 2-3 PL práškového cukru 
  • jahody 
  • červené tortové želé Dr. Oetker
Preosiatu múku, cukor, nakrájané maslo, soľ a vajce si zmiešame a vypracujeme cesto, ktoré si necháme odležať, najlepšie v chlade, 1 hodinu. Cesto si vyvaľkáme, preložíme do vymastenej tortovej formy, dno popicháme vidličkou, prečnievajúce okraje zrežeme. Na takto pripravené cesto dáme papier na pečenie a zaťažíme ho fazuľou. Predpečieme pri teplote 180 °C, 15 minút.
Na plnku zmiešame tvaroh, smotanu, vajcia a cukor. Na predpečený korpus vylejeme plnku a zapečeme ešte ďaľších 30 minút.


Po upečení necháme koláč vychladnúť. Po vychladení na vrch poukladáme jahody a polejeme želatínou, ktorú si pripravíme podľa návodu.
Krásne prázdniny a užite si ich naplno! Snáď aj počasie sa zlepší...
Biba

You Might Also Like

8 komentárov

  1. Bíba,
    pro mne jahodový koláč=léto!!!
    A tenhle vypadá fantasticky- moc děkuji za recept.
    I Ty si užij nádherné prázdniny a léto :o))
    krásný den
    Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
  2. mňaaaaaaam

    http://anetabjelakova.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  3. no nemohla som ja dnes kúpiť tie krásne veľké jahody? Hned by som vedela, čo urobím...úžasna osviežujúca tortička.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. yummy :) hned bych si dala

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Hmm..vypadá moc dobře,děkuji za recept určitě vyzkouším..Jinak krásný blog :)
    http://the-original-world.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť

hand-made návody

Celkový počet zobrazení stránky

Top kulinárske blogy

Subscribe