ako si prevoňať interiér

21:45



Jeseň pokročila, vonku sa už riadne ochladilo a my nasledujúce mesiace budeme viac tráviť doma ako vonku. Ideálne zostať doma v teple pod dekou, s čajom a s dobrou knihou. A ako si spríjemniť domácu atmosféru? Napríklad s príjemnou vôňou. Jednou z možností ako si prevoňať interiér, je použiť odparovač, alebo aromolampu s obľúbenou vôňou, alebo použiť difuzér.
Ja osobne preferujem difuzér, pretože nemusím dávať pozor na sviečku.

A čo na taký difuzér potrebujete?
  • sklenenú nádobu, ideálna je menšia fľaša, alebo pohárik od výživy
  • drevené špajle
  • lieh /dostanete napr. v lekárni/
  • vonné olejčeky
Do nádoby si nalejeme alkohol a po kvapkách pridáme vonný olejček. Intenzitu vône si určejeme samy, pridaním množstva oleja do alkoholu a rovnako čím viac tyčiniek použijeme, tým sa bude viac vône odparovať.



Vône môžete kombinovať, zahrajte sa na alchymistov a namiešajte si svoju dokonalú vôňu. Na toto ročné obdobie sa hodí napríklad škorica+pomaranč+klinček, alebo vanilka+pomaranč.

A moja vôňa? Citronová tráva + pomaranč + pár kvapiek santalového dreva...Ja som si svoj pohárik od výživy oblepila zlatou lepiacou fóliou, čo jej dodalo trochu elegancie.


Krásné a voňavé dni priatelia!
Biba

You Might Also Like

7 komentárov

  1. jeeeej to je super nápadík, určite si taký difuzér spravím :) raz som si takúto vecičku kúpila v obchodíku, len sa mi to teda zdala kúsok drahšia sranda a málokedy mali vôňu, ktorá by ma 100% očarila a hlavne tie nádobky sa mi zdali vždy také nudné, takto si to človek môže ozdobiť podľa seba :)
    ZuZu

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. takto si môžeš namiešať svoju, ja milujem citrónovú trávu, vyskúšaj ju :)

      Odstrániť
  2. A niektorí by hneď takéto veci kupovali. Stačí pritom tak málo a siahnuť iba po fľaštičke od detskej výživy. Aké nápadité! A s tou zlatou páskou si ma úplne dostala. Pôsobí to luxusne. Teraz mimo témy, máš slušnú zbierku kníh. :-)
    Katharine-fashionisbeautiful

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem Katka a to je len jedna polica....:)))) my s mužom sme taký závisláci, za chvíľu si otvoríme antikvariát....:)

      Odstrániť
  3. perfektný nápad :) moc sa mi to páči a ďakujem za tip...ja používam vonné sviečky, dnes sme si s mužom kúpili kávovú s korením :) my sme zaťažení na ťažké vône, ale určite niečo vymyslím :) a oblepenie pohárika veľmi chválim! vyzerá fakt super!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Dobrý nápad...dik za tip ja si na pohárik určite hodim aj kúsok krajky :-))

    OdpovedaťOdstrániť

hand-made návody

Celkový počet zobrazení stránky

Top kulinárske blogy
Follow on Bloglovin

Subscribe