Kurací Wellington

22:51

Možno poznáte tento "wellington" recept s hovädzím mäsom. Napadlo ma, vymeniť hovädzie za kuracie prsia a vznikol z toho zaujímavý recept. Trochu som sa obávala, že mäso sa mi poriadne neprepečie, ale mäso bolo prepečené a zároveň šťavnaté.  Naplniť prsia môžete s čímkoľvek chcete, ja som použila oravskú slaninku , syr a bylinkové pesto. Rovnako super môžu byť sušené paradajky, prošuto, mozarella alebo nejaká zelenina.

Kurací Wellington
4 porcie

  • kuracie prsia 4 ks
  • lístkové cesto
  • 4 tenké plátky slaninky
  • syr
  • pesto /ideálne domáce- bazalkové, pažítkové, alebo z medvedieho cesnaku/
  • 1 vajce
  • olej

Kuracie prsia  si pozdĺžne nakrojíme, vznikne nám otvor, ktorý naplníme pestom, slaninkou, syrom, alebo čímkoľvek iným. Lístkové cesto rozváľkame a nakrájame na obdĺžniky podľa veľkosti mäsa / mali by byť 2x široké ako mäso/.
Naplnené mäso posolíme a asi 3 min. z každej strany opečieme na troške oleja.
Mäso vyberieme a položíme na pripravené obdĺžniky lístového cesta, okraje potrieme vajíčkom, spojíme a potlačíme vidličkou.
Vzninuté balíčky potrieme vajíčkom a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry /180°C; 25-30 min./

Porcie sú dostatočne veľké a sýte a jedlo nepotrebuje žiadnu extra prílohu, postačí len čerstvá zelenina v podobe šalátu.

Dobrú chuť priatelia...

Biba

You Might Also Like

2 komentárov

hand-made návody

Celkový počet zobrazení stránky

Top kulinárske blogy
Follow on Bloglovin

Subscribe