korenený hruškový koláč s čokoládou

21:52


Pikantný, sladký, šťavnatý s hrubou vrstvou čokolády.Taký je tento hruškový koláčik.

Korenený hruškový koláčik s čokoládou
  • 2 vajcia
  • 4 PL kryštálový cukor
  • 2 čl kakao
  • 2 šálky polohrubej múky
  • 1/2 šálky oleja
  • 1/2 šálky mlieka
  • 1/2 balíčka kypriaceho prášku do perníka
  • škoricový cukor
  • hrušky 3-4 ks
  • čokoláda na varenie 200 g
  • 100 g masla
Celé vajcia si vyšľaháme elektrickým šľahačom spolu s cukrom do peny. Pridáme múku, mlieko, olej, kakao, kypriaci prášok. Cesto nalejeme do formy /zvolila som tortovú/. Na vrch poukladáme hrušky ošúpané a pokrájané na kúsky, ktoré posypeme škoricovým cukrom a dáme piecť /160°;asi 45 min, pokiaľ aj stred koláča nebude prepečený./


Po upečení koláč necháme vychladnúť a polejeme čokoládovou polevou, na ktorú si rozpustíme čokoládu a zmiešame ju s maslom.

Dobrú chuť

You Might Also Like

22 komentárov

  1. No, mám štěstí, že jsem po snídani, jinak bych tady musela okousat ten monitor, takhle jen tichounce a neškodně slintám:-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no najhoršie je si pozerať fotky s maškrtami večer :)))))

      Odstrániť
  2. Ovšem, tohle je nádhera, koláč přesně pro mě!:-))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tak to je znamení, právě jsem si domů přinesla čtyři hrušky - jejich osud je zpeče(tě)n!!! Děkuju. A ta druhá fotka? Nejkrásnější!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Hruška s cokoladou! Mňam :-) vyzerá to skvele, vďaka za recept, určite skúsim :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. takéto tiež najradšej pečiem, sú aj u nás obľúbené :-).....krásne fotky, koláč sa ti perfektne vydaril! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem...áno toto sú tie obľúbené u detí a navyše, keď sa tam pridá ovocie a čokoláda, kto by odolal? :)

      Odstrániť
  6. Mňam, mám hlad!! :) Nebo je to převlečená chuť ?! Who know!

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Jak chutnají pečené hrušky? Já si to nemůžu vybavit a chtěla bych zkusit hruškový koláč upéct, ale bojím se, že by to nikdo nejedl....
    mě se teda sbíhají sliny jen když to vidím! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Luxusní, ukládám mezi recepty na gastronomický večírek... :o)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ahoj.kolacik som dnes piekla podla tvojho receptu. Musela som pridať viac mlieka pravdepodobne preto lebo vajcia boli malé a tým pádom bolo cesto veľmi huste. Ak by som ho piekla v budúcnosti takisto by som pridala viac cukru. Na môj kus je malo sladky. Tiež neuvadzas či si vymastila a vysypala formu mukou predtým ako si tam vyliala cesto.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ahoj som rada že si vyskúšala, máš pravdu možno toho cukru je menej, ale sladké hrušky v kombinácii s hrubou vrstvou čokolády to dúfam vynahradili :)))
      a este formu, vždy vystielam papierom na pečenie, odstrihnem si kruh na spodok a na boky taký dlhší pás...a nemusíš potom formu drhnúť :)

      Odstrániť
    2. a ešte som zabudla je tam aj ten škoricový cukor a ten je dôležitý... daj si ho podľa chuti :)

      Odstrániť
  10. Ešte sa chcem spýtať v akej rure pecies?

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Kypriaci prášok do perníka robí zázraky, veru som už takisto objevila. Ale táto neskutočná kombinácia (hruška vs čokoláda) znie neskutočne lákavo! Určite vyskúšam.

    OdpovedaťOdstrániť

hand-made návody

Celkový počet zobrazení stránky

Top kulinárske blogy
Follow on Bloglovin

Subscribe