Fish and chips

12:11


Tak tu je jedna alternatíva ako ponúknuť rybu aj deťom. Z mojej vlastnej skúsenosti viem, že deti majú radi rybie prsty, ale rybu  vôbec nemusia, a keďže z hľadiska výživy sú rybie prsty úplný odpad a ryba zase pochutina veľmi zdravá, rozhodla som sa urobiť kompromis.

Rybacie fašírky
  • mrazené rybie filety- losos, treska... /môže byť aj filé/
  • vajce
  • strúhanka
  • soľ
  • koreniaca zmes na rybu
Rozmrazenú rybu zbavíme kostí, pomelieme, alebo rozmixujeme, pridáme vajce, na zahustenie strúhanku /ak je zmes hustá môžeme pridať trocha mlieka/, ochutíme a vytvarujeme fašírky, prípadne prsty.Ja som do zmesi pridala aj krabie tyčinky.




Smažíme na rozpálenom oleji, po usmažení prebytočný tuk necháme odtiecť do papierových utierok a podávame. Ja to podávam s hranolkami, ktoré pečiem v rúre. Výborne sa k tomu hodí majonéza, alebo jogurtový dresing ochutený kôprom.

V kombinácii s hranolkami a s majonézou to deti budú určite milovať!





Dobrú chuť!





You Might Also Like

8 komentárov

hand-made návody

Celkový počet zobrazení stránky

Top kulinárske blogy
Follow on Bloglovin

Subscribe