Carrot cake alebo Mrkvový koláč

22:08




Ochutnala som už niekoľko druhov, ale musím celkom neskromne povedať, že tento je zo všetkých receptov asi ten najviac "mňam". Sladký akurát, vláčny a s úžasnou krémovou prikrývkou.

Mrkvový koláč s polevou "cream cheese "

Korpus
  • 3 vajcia
  • 3 polievkové lyžice kryštáľového cukru
  • 4 polievkové lyžice slnečnicového oleja
  • 1/2 Kondenzované mlieko sladené /Salko/
  • 150 g polohrubá múka
  • 1/2 balíčka prášku do pečenia
  • 1 lyžička citrónová šťava
  • 1 lyžička citrónová kôra
  • 1/2 hrnčeka hrozienok
  • 1/2 hrnčeka orieškov posekaných 
  • 1/2 hrnčeka  mletých / vlašské, mandle.../
  • 2 veľké mrkvy /strúhané/
Poleva
  • 200 g "cream cheese" / Lučina, Philadelphia, smotanová nátierka.../
  • zvyšná 1/2 kondenzovaného mlieka 

Postup:

Vyšľaháme si vajcia spolu s cukrom elektrickým šľahačom do hustej peny. Pridáme olej, 1/2 konzervy kond. mlieka, múku, prášok do peč. znova zašľaháme,na koniec pridáme strúhanú mrkvu,citrónovú šťavu a kôru, oriešky, hrozienka, prípadne iné sušené ovocie.Pečieme 180°C/ 45-50 min.


Po vychladnutí potrieme polevou.
Na polevu si vymiešame syr so zvyšnou polovicou kondenzovaného mlieka, pre pikantnejšiu chuť môžeme pridať lyžičku citrónovej šťavy.




Dobrú chuť
Biba


You Might Also Like

3 komentárov

  1. Vypadá náramně ! Na nějaký mrkvový koláč se chystám, děkuju za tip ;)
    Ilona

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Práve som upiekla koláčik, len ho mám nejaký suchý :( Neviem čím to je? Možno množstvom mrkvy...Ak ho budete piecť, prosím odvážili by ste mi koľko gramov mrkvy tam dávate. Ďakujem, Jana

    OdpovedaťOdstrániť

hand-made návody

Celkový počet zobrazení stránky

Top kulinárske blogy
Follow on Bloglovin

Subscribe